Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

ΠΟΙΟΣ ΛΟΓΙΚΟΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ 764 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΤΑΑ?

Επειδή έχουμε βαρεθεί να το λέμε, η Ελλάδα πλέον θυμίζει ένα απέραντο φρενοκομείο, χωρίς αρχή, μέση και τέλος.
Να το πάρουμε από την αρχή? Τα ασφαλιστικά ταμεία στην Ελλάδα, άσχετα αν δεν τολμά κανείς να το πει επίσημα, έχουν πλέον σκάσει. Είναι τα μόνα ταμεία σε παγκόσμιο επίπεδο που μετά την «εθνική επιτυχία» του PSI κυριολεκτικά δεν έχουν αποθεματικά ούτε άλλη περιουσία (πλην από 40-50 κτίρια ερείπια).
Τι συμβαίνει λοιπόν? Το σοβιέτ τα προηγούμενα χρόνια έδινε συντάξεις σε όποιον γκάριζε δυνατότερα προεκλογικά. Έτσι, όμορφα και ωραία, φτάσαμε στους 3 εκατομμύρια συνταξιούχους με 4,5 συντάξεις!!!!!


Και ποιος θα πληρώσει τα παιδιά τα σένια? Να το πάρει το ποτάμι? Όσοι ακόμα παράγουν, που θα ξεζουμιστούν μέχρι τελικής πτώσης!!!
Καμαρώστε εδώ τις εισφορές του ΟΑΕΕ που ξεκινούν από 210 ευρώ το μήνα και μετά από χρόνια ασφάλισης φτάνουν τα 570 ευρώ το μήνα.
Δεν σας φτάνει ο ΟΑΕΕ? Πάρτε εδώ και ένα ΕΤΑΑ, που ξεκινά περίπου από 237 το μήνα και φτάνει τα 764,3 το μήνα!!!!!!!!
Για το ΙΚΑ δεν το συζητάμε…. Απλά είναι εκτός συναγωνισμού τα νούμερα!!!!
IKA
Σε τιμές προσφοράς κυκλοφορεί ακόμα ο ΟΓΑ, που ξεκινά από τα 63 το μήνα και φτάνει μέχρι τα 136 - κλικ εδώ. Για όσους χαίρονται και σκέφτονται να δηλώσουν αγρότες, υπενθυμίζουμε ότι τα ποσά του ΟΓΑ ήδη αυξήθηκαν μέσα σε ένα χρόνο και ο στόχος της τρόικα είναι σε 2-3 χρόνια να μοιάσουν σε αυτά του ΟΑΕΕ και του ΙΚΑ. Απλά το μενού πρέπει να σερβιριστεί σιγά σιγά, γιατί το να πεις απότομα σε έναν αγρότη να πληρώνει από 40 ευρώ 400 ευρώ το μήνα μπορεί να προκαλέσει …δυσπεψία.
Πιστεύει κανένας ότι θα συνεχίσουν λογικοί άνθρωποι να πληρώνουν αυτά τα ποσά???????????? Σε μια αγορά νεκρή? Το ερώτημα δεν είναι φιλοσοφικό-ηθικό, δηλαδή του τύπου «πρέπει να πληρώσουν εξωφρενικές εισφορές» ή «θέλουν οι νέοι να πληρώσουν εξωφρενικές εισφορές». Το ερώτημα είναι ότι σίγουρα τα λεφτά αυτά οι νέοι δεν τα έχουν και δεν πρόκειται να τα βγάλουν. Για να το πούμε πιο απλά – 700 ευρώ μπορεί να είναι τα καθαρά μηνιαία κέρδη ενός επαγγελματία σήμερα (δηλαδή αν βγάλουμε ενοίκια, ΔΕΗ κτλ.). Ποιος λογικός άνθρωπος θα δώσει τα 700 για ασφάλιση στον ΟΑΕΕ? Και να τα δώσει, πως θα ζήσει αυτός και η οικογένεια του τον μήνα? Θα ζήσουν μήπως τρώγοντας την ιδέα ότι με τα 700 ευρώ τάισαν τον στρατό των 45άρηδων κουρασμένων συνταξιούχων ή τα πάρτι με ούζα στις προμήθειες στα νοσοκομεία?
Ας ελπίσουμε ότι η σαρία που σε λίγο θα αποτελεί το εθνικό μας δίκαιο να δώσει κάπως καλύτερη λύση…..


Πηγή