Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

"Να παραιτηθεί εδώ και τώρα!!" Συγγενείς του γνώριζαν και έβγαλαν 21 εκατ. € στο εξωτερικό 3 ημέρες πριν την κατάσχεση!!!

Τεράστιο είναι το θέμα που προκύπτει ύστερα από το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας της Κύπρου «Χαραυγή» -η οποία αποτελεί κομματικό όργανο του ΑΚΕΛ- όπου σύμφωνα με αυτό... 

στενός συγγενής του προέδρου της Κύπρου Νίκου Αναστασιάδη έβγαλε στο εξωτερικό λίγο πριν τη συνεδρία του Eurogroup της 15ης Μαρτίου όπου αποφασίστηκε για πρώτη φορά το «κούρεμα» των καταθέσεων 21 εκατομμύρια ευρώ!

 
 
 
 Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει η κυπριακή εφημερίδα η εταιρεία Loutsios & Sons ltd ιδιοκτησίας του πατέρα του γαμπρού του Ν. Αναστασιάδη, δηλαδή ουσιαστικά ο γαμπρός και η κόρη του Αναστασιάδη, 3 μόλις ημέρες πριν την 15η Μαρτίου «έσπασε» εσπευσμένα πέντε γραμμάτια που διατηρούσε στη Λαϊκή τράπεζα συνολικής αξίας 21 εκατομμυρίων (!) ευρώ και τα έστειλε στο Λονδίνο. Μάλιστα προτίμησε να χάσει τους τόκους εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ από το τεράστιο ποσό, προκειμένου να σπάσει τα γραμμάτια!

Μετά τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Μιχάλη Σαρρή ότι η κυβέρνηση γνώριζε για το «κούρεμα», δημιουργείται τεράστιο θέμα ηθικής και πολιτικής τάξης, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Χαραυγή», ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται και η απάντηση από πλευράς του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας για τις βαριές κατηγορίες.

Ο αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Σταύρος Ευαγόρου σχολιάζοντας το δημοσίευμα είπε «εξ αγχιστείας συγγενείς του Προέδρου Αναστασιάδη φέρονται να μετακίνησαν προς διάφορες κατευθύνσεις από την Λαϊκή Τράπεζα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ στις 12/3/2013 και 13/3/2013, παραμονές δηλαδή της συμφωνίας για το “κούρεμα” των καταθέσεων».

Με δεδομένη τη παραδοχή του υπουργού Οικονομικών Μιχάλη Σαρρή ότι γνώριζαν εκ των προτέρων ότι ετίθετο θέμα κουρέματος, πρόσθεσε, «καλούμε τόσο τη νεοδιορισθείσα ερευνητική επιτροπή όσο και το Γενικό Εισαγγελέα να διερευνήσουν σε βάθος τις καταγγελίες αυτές όπως και όλες τις άλλες που είδαν το φως της δημοσιότητας, όπως για παράδειγμα ότι και Υπουργός της Κυβέρνησης είχε μετακινήσει ποσό ύψους 300.000 ευρώ», πρόσθεσε.

Εάν οι κατηγορίες ευσταθούν και ο πρόεδρος της Κύπρου δεν καταφέρει να τις αντικρούσει πειστικά τότε είναι σίγουρο πως οδηγούμαστε σε κατακλυσμιαίες πολιτικές εξελίξεις στην Μεγαλόνησο, εξελίξεις που μπορεί να φτάνουν έως και στην παραίτηση του προέδρου και τη διενέργεια νέων εκλογών.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr