Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Πεθαίνοντας στην Αθήνα - ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΕΣ φωτογραφίες από τη Huffington Post

Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της Αθήνας. Στα στέκια των ναρκωτικών, εκεί όπου ναρκωμανείς "χτυπούν" τη δόση τους σε κοινή θέα. Εικόνες από την Ελλάδα της κρίσης, που κατά τα ψέμματα, δεν είναι σημερινή ούτε των τελευταίων 2-3 χρόνων. Οι φωτογραφίες της Huffington Post είναι ΣΚΛΗΡΕΣ και σοκαριστικές....



Το ρεπορτάζ της Φραγκίσκα Μεγαλούδη έγινε για την Huffington Post σε συνεργασία με τον φωτορεπόρτερ Δημήτριο Μπούρα. Επί δυο χρόνια "περπάτησα" τους δρόμους της Αθήνας. Και είδαν πράγματα σκληρά, σχεδόν απάνθρωπα.
Είδαν μια 27χρονη γυναίκα, μια περιστασιακή εργάτρια του σεξ, να δείχνει πολύ μεγαλύτερη εξαιτίας της χρήσης ναρκωτικών και της ζωής στους δρόμους. Μια κοπέλα που έχει χάσει τα δυο μπροστινά της δόντια και έχει πάθει σοβαρή ζημιά στο δέρμα της εξαιτίας χρήσης του ναρκωτικού Sisa, της κοκαϊνης των φτωχών, που κάνει θραύση στα στέκια των ναρκωμανών τα τελευταία δυο χρόνια. Κοστίζει μόλις 2-3 ευρώ η δόση.
Αναγκάζεται να πουλάει σεξ (έναντι 10-15€) για να ζήσει. Και για να πάρει τη δόση της. Είναι φορέας του AIDS αλλά αυτό δε νοιάζει του μεσήλικους και παντρεμένους πελάτες της, που την πιέζουν για επαφή χωρίς προφυλακτικό.
Σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους της Αθήνας, ένας 35χρονος κάθεται επάνω σε μια βρώμικη κουβέρτα. Δίπλα του, ένας 40χρονος ετοιμάζει ένα μείγμα φθηνής ηρωίνης και ηρεμιστικών, γνωστό στους δρόμους ως "ταϊλανδέζικο". Αυτό κοστίζει 5-7 ευρώ η δόση. Με τρεμάμενα χέρια ο 35χρονος "χτυπάει" το "ταϊλανδέζικο" στο εσωτερικό του μπράτσου του. Οικογένειες με παιδιά, νεαρά ζευγάρια και μετανάστες περνούν, αλλά κανείς δεν νοιάζεται για το τι βλέπουν.
Είναι μόνο δυο από τις σπαρακτικές ιστορίες που περιγράφει το συγκλονιστικό ρεπορτάζ της Huffington Post.
Ακόμα πιο συγκλονιστικές είναι οι φωτογραφίες. ΠΡΟΣΟΧΗ, είναι ΣΚΛΗΡΕΣ!




































*newsit.gr



Πηγή