Δευτέρα, 1 Οκτωβρίου 2012

Αγοράσατε σπίτι;; Μπράβο σας!! Ώρα όμως να πληρώσετε ενοίκιο στο κράτος!!

Σαν κεραμίδι θα «πέσει» στο κεφάλι μας ο νέος φόρος που μελετά το υπουργείο οικονομικών για τους ιδιοκτήτες ακινήτων!! Το νέο σενάριο που εξετάζουν τα «τσακάλια» του οικονομικού επιτελείου περιλαμβάνει επιβολή φόρου στην ιδιοκατοίκηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα καταργηθεί η απαλλαγή από το φόρο εισοδήματος , η οποία ισχύει για τα τεκμαρτά μισθώματα από ιδιοκατοίκηση. Ουσιαστικά θα επιβληθεί φόρος σε μη πραγματικά εισοδήματα, τα οποία ωστόσο η εφορία θεωρεί ότι αποκτούν όσοι φορολογούμενοι διαμένουν σε δικά τους σπίτια (ιδιοκατοικούν) , με την έννοια ότι έχουν κάποιο οικονομικό όφελος επειδή δεν πληρώνουν ενοίκιο! Το «όφελος» αυτό ονομάζεται από την εφορία «τεκμαρτό εισόδημα από ιδιοκατοίκηση»

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το ποσό αυτό θα υπολογίζεται με 3,5% επί της τιμής ζώνης του ακινήτου και στη συνέχεια επί τα τετραγωνικά, επίσης θα υπολογίζεται η παλαιότητα και τέλος θα υπάρχει ένας ειδικός συντελεστής (ίσως δεν είναι κοινός για όλους) και έτσι θα προκύπτει ένα ποσό το οποίο θα προστίθεται στο εισόδημα του πολίτη και το οποίο φυσικά θα φορολογείται με βάση τις υπάρχουσες φορολογικές κλίμακες.

 
Για ένα ποσό δηλαδή που ... δεν έχουν λοιπόν οι πολίτες, αλλά το ανακαλύπτει το κράτος , οι πολίτες θα καλούνται να πληρώσουν φόρο 10% ως και 35%!!
Όταν λέμε ΟΛΟΙ, εννούμε ΟΛΟΙ
Στην περίπτωση τελικά που επιβληθεί ο συγκεκριμένος φόρος οι ιδιοκτήτες θα πληρώνουν  ΟΛΟΙ ανεξαιρέτως, ανεξάρτητα από τον τρόπο που απόκτησαν το σπίτι!
Δηλαδή… ακόμη και αν κάποιος δεν έχει ξεχρεώσει το σπίτι που έχει αγοράσει, εκτός από τη δόση του Στεγαστικού θα  πληρώνει και «ενοίκιο» στο κράτος !!!
Φοροαπαλλαγές...  πάπαλα!!!!!
Επίσης καταργούνται όλες οι μειώσεις φόρου εισοδημάτων φυσικών προσώπων, μπαίνει φόρος εισοδήματος στα επιδόματα και τις συντάξεις που καταβάλλονται στις πολύτεκνες μητέρες, φορολογούνται τα επιδόματα ανεργίας, καταργούνται οι εκπτώσεις χωρίς δικαιολογητικά αλλά και η έκπτωση απόσβεσης από τα ενοίκια, καταργούνται  οι μειώσεις φόρου για εργαζόμενους σε παραμεθόριες περιοχές , καταργούνται ευνοϊκά καθεστώτα φορολογίας εισοδήματος σε μικρά νησιά!!
Παράλληλα, υπενθυμίζουμε ότι καταργούνται τα αφορολόγητα όρια για τα προστατευόμενα τέκνα.
Μετά από αυτά πώς να ευχηθείς καλό μήνα;;;;;;;;;;;;;

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Πηγή