Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Κίνηση Ματ στον Πειραιά του Μιχαλολιάκου ! ! !

Έσπασε τα κοντέρ η Mercedes του Εθνικού ευεργέτη Δηλαβέρη – Νέο μάθημα πολιτικής αξιοπρέπειας από τον Δήμο Πειραιά.










 

-
Άλλο ένα χτύπημα στη διαπλοκή, τη μιζέρια και την πολιτική οκνηρία έδωσε χθες ο Δήμαρχος Πειραιά, Βασίλης Μιχαλολιάκος.
Σε μία τελετή – πρότυπο, στο «Βεάκειο», τίμησε τη μνήμη του Εθνικού Ευεργέτη, Κρίτωνος Δηλαβέρη, βρίσκοντας τον τρόπο να αξιοποιήσει τα κληροδοτήματά του προς όφελος του Πειραϊκού λαού (και όχι για το όφελος της τσέπης του κάθε επίορκου κρατικού μεσολαβητή).
Η Mercedes-Benz 300SL Roadster του 1960 του αείμνηστου ευπατρίδη, σάπιζε επί δεκαετίες στα αζήτητα του Δήμου.
Σα να μην έφτανε αυτό, είχε υποστεί τραγικές φθορές αφού ο χώρος στάθμευσης που υποτίθεται ότι φυλασσόταν δινόταν ακόμα και για rave party όπου το πολύτιμο αυτό όχημα γινόταν βατήρας και τραμπολίνο.
Δεν ήταν λίγοι αυτοί που «διαμεσολαβούσαν» για να εκποιηθεί όπως – όπως το όχημα παρουσιάζοντας το περίπου ως παλιοσίδερα για ευνόητους λόγους.
Όχι όμως στον Πειραιά του Βασίλη Μιχαλολιάκου.
Με μια πρωτοφανή για τα Ελληνικά δεδομένα κίνηση, ο δήμαρχος Πειραιά προκήρυξε δημοπρασία του οχήματος, κοινοποιώντας την σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Παράλληλα, διοργανώθηκε τελετή μνήμης για να θυμηθεί ο κόσμος ότι υπήρξαν Έλληνες που άφησαν την περιουσία τους στην πατρίδα ως μία ύψιστη πράξη πραγματικού πατριωτισμού και όχι πατριδοκαπηλίας τύπου μνημονίου.
Η έκβαση της δημοπρασίας ξεπέρασε ακόμα και τους πιο αισιόδοξους.
Παρότι η τιμή εκκίνησης των 240.000€ θεωρήθηκε υπερβολική, το τελικό τίμημα έφτασε στις 405.000€ αφού δύο… Γερμανοί, κονταροχτυπήθηκαν για το «αστέρι» !
(Αφού κατάφερες και αυτό δήμαρχε, να κάνεις τους Γερμανούς να ξηλωθούν προς όφελος των Ελλήνων πολιτών…)
Το πλέον τιμητικό όλων είναι ότι το ποσό που συγκεντρώθηκε θα χρησιμοποιηθεί για την αξιοποίηση του Πάρκου Δηλαβέρη ώστε να μείνει κληρονομιά για όλους του κατοίκους του Πειραιά.
Να πως βρίσκονται τα λεφτά για να γίνει πράξη το όραμα.
Χρειάζεται απλώς πολιτική αποφασιστικότητα και βέβαια αξιοπρέπεια.
Εναλλακτικά, θα είχε πουληθεί με ένα εικοσαρικάκι και άλλο ένα εικοσαρικάκι σε κάποια τσέπη…
Υπάρχουν πολιτικοί της δεκάρας και πολιτικοί που ως κίνητρο έχουν "τα εγγόνια τους" να εκφέρουν το όνομα τους με υπερηφάνεια ! ! !
Για την ιστορία, η Mercedes Benz 300SL Roadster κατασκευάστηκε το 1960 και φέρει straight-six 3λιτρο μοτέρ με απόδοση 240ps.
Μερικά χρόνια αργότερα ήρθε στη χώρα μας και αποτέλεσε το προσωπικό αυτοκίνητο του Κρίτωνα Δηλαβέρη ο οποίος είχε γεννηθεί το 1894 και ήταν λάτρης των αγώνων αυτοκινήτου.
Από το 1974, χρονιά που κατατέθηκαν στην εφορία οι πινακίδες του οχήματος παραμένει σε ακινησία σε κάποιο από τα παρκινγκ του Δήμου Πειραιά.
Συνολικά ο οδομετρητής έχει 97.172km.
Σύμφωνα με το Δήμαρχο Πειραιά γλίτωσε από το να πάει για παλιοσίδερα και ακόμη από το να καταλήξει με… περίεργους τρόπους στα χέρια κάποιου εμπόρου που θα την εκμεταλλευόταν προς ίδιον όφελος…

Περισσότερες φωτογραφίες του υπέροχου αυτοκινήτου εδώ !

 Πηγή