Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

ΤΟ ΧΑΛΙ ΤΟΥ ΜΠΑΚΑΛΗ











Παίρνοντας αφορμή, από το άρθρο της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ για το χάλι του κυρ Μιχάλη, να θυμίσω αυτά που έχουμε ξαναγράψει για το χάλι του μπακάλη.

Έστω ένας Έλληνας μπακάλης που έχει καθαρό κέρδος προ ΦΠΑ 100 ευρώ. Από αυτά θα δώσει.

23% ΦΠΑ άρα 18,7 ευρώ

Μένει καθαρό κέρδος 81,3 ευρώ

45% συνολικό φόρο, άρα 36.6 ευρώ

20% (περίπου) περαίωση, άρα 16,26 ευρώ

3% έκτακτη εισφορά, άρα 2,44 ευρώ.

Θα πληρώσει επομένως 74 ευρώ σε σύνολο φόρων, άρα 74% και την απάτη περί του ότι δήθεν το ΦΠΑ δεν επιβαρύνει τον επιχειρηματία αλλού, διότι ο επιχειρηματίας πρέπει να πείσει τον πελάτη του να αγοράσει το όποιο προϊόν 100 ευρώ και όχι 81,3 ευρώ, οπότε και θα πουλούσε φτηνότερα και περισσότερο.

Το ΦΠΑ το καβατζώνει το κράτος με το καλημέρα και είναι φόρος καθαρός και μεγάλος.

Συμπέρασμα ο ελάχιστος φόρος των έντιμων επιχειρηματιών στην Ελλάδα είναι 74%.

Καταλαβαίνετε τώρα γιατί οι επιχειρηματίες που ξενιτεύονται, είναι οι έντιμοι. Επειδή δεν κλέβουν και δεν ανέχονται την όλη κατάσταση.

Όσοι είναι έντιμοι και δεν μπορούν να ξενιτευτούν, σιγά σιγά ρίχνουν τον κύκλο εργασιών τους και περιμένουν τις επόμενες εκλογές ή το επόμενο φορολογικό νομοσχέδιο, αφου κάθε λίγους μήνες έχουμε καινούργιο.

Χωνέψτε το. Αν δεν μειωθούν οι φόροι, το μαγαζί που λέγεται Ελλάς θα κλείσει, αφού άν το καλοσκεφθείτε, ακόμη και όλο το χρήμα του παραδείγματος του κυρ Μιχάλη, (της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ), οι επιχειρήσεις το πληρώνουν, αφού αυτές δίνουν τους μισθούς σε όλους τους εργαζόμενους.

Μετά τιμής

Λιακόπουλος Δημοσθένης

Πηγή
http://www.liako.gr/news/home/35214-2011-07-03-10-36-41.html