Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Συνταγή : Εύκολο παγωτό















Υλικά (3 lt) :

1 διπλό κουτί σαντιγί garni και το γάλα που χρειάζεται η σαντιγί
1 κουτί γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
1 κουτί γάλα ζαχαρούχο αδιάλυτο
3 βανίλιες


Εκτέλεση:

1.βάζουμε στο ψυγείο τα γάλατα ώστε να είναι κρύα.
2.χτυπάμε την σαντιγί στο μίξερ όπως ακριβώς γράφει το κουτί
3.κατά την διάρκεια του χτυπήματος ρίχνουμε τα παγωμένα γάλατα ταυτόχρονα και με σταθερή ροή καθώς και τις βανίλιες.
4. το βάζουμε σε ένα μπολ και στην κατάψυξη. στην μέση περίπου του παγώματος το βγάζουμε και το ξαναχτυπάμε και το βάζουμε πάλι στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει.

Συμβουλές και ιδέες
1. Εάν σας αρέσει το σοκολατένιο παγωτό τότε πάρτε garni σοκολάτας και το γάλα που χρειάζεστε για την παρασκευή της σαντιγί να είναι σοκολατούχο τα υπόλοιπα γάλατα λευκά.
2. Εάν θέλετε να βάλετε γεύσεις στα παγωτά από σιρόπια γλυκά κουταλιού ξηρούς καρπούς φρούτα ή και κόκκους σοκολάτας τότε θα τα προσθέσετε στο δεύτερο χτύπημα αρκεί η φαντασία σας να καλπάζει.



Πηγή
http://www.yumyum.gr//apps/gr/%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%B7/%CE%95%CE%A5%CE%9A%CE%9F%CE%9B%CE%9F%20%CE%A0%CE%91%CE%93%CE%A9%CE%A4%CE%9F/spag/eukolo-pagwto.html