Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Σύλληψη τριών υπαλλήλων του ΣΔΟΕ για χρηματισμό










Αντιμετωπίζουν προσωρινή κράτηση και ποινή κάθειρξης μέχρι 10 έτη

Αθήνα

Στη σύλληψη τριών υπαλλήλων του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος προχώρησε τη Δευτέρα η υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, οι οποίοι κατηγορούνται ότι χρηματίστηκαν. Μάλιστα η σύλληψη των συγκεκριμένων υπαλλήλων έγινε μία εβδομάδα από τότε που ανέλαβε επίσημα ο νέος Ειδικός Γραμματέας του ΣΔΟΕ κ. Ι. Διώτης γεγονός που υποδηλώνει ότι στους βασικούς στόχους του νέου επικεφαλής του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος είναι μεταξύ άλλων και η πάταξη της διαφθοράς που φαίνεται να υπάρχει σε μικρό έστω ποσοστό (με βάση τα έως τώρα στοιχεία) στους κόλπους των φοροελεγκτών.

Οι τρεις υπάλληλοι του ΣΔΟΕ κατηγορούνται ότι ζήτησαν 1000 ευρώ από ιδιοκτήτη βουλκανιζατέρ προκειμένου να μη του βεβαιώσουν παραβάσεις που είχαν διαπιστώσει.

Υπογραμμίζεται ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του νέου νόμου (3943/31-3-2011) για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, για τις πράξεις αυτές προβλέπεται ποινή κάθειρξης μέχρι 10 έτη και δυνατότητα προσωρινής κράτησης, ανεξαρτήτως του ύψους του ποσού της συναλλαγής (έστω κι αν πρόκειται για ένα ευρώ), ειδικά για υπαλλήλους του Υπουργείου Οικονομικών. Ήδη, λαμβάνονται διοικητικά μέτρα και ακολουθεί η πειθαρχική διαδικασία.

Σε ανακοίνωσή της η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών αναφέρει χαρακτηριστικά για το συγκεκριμένο περιστατικό ότι «είναι αποφασισμένη να επιδείξει μηδενική ανοχή σε περιπτώσεις παραβατικής συμπεριφοράς υπαλλήλων, επιβάλλοντας την ανάλογη τιμωρία, και ότι θα είναι αμείλικτη σε οποιοδήποτε φαινόμενο διαφθοράς εντός των Υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών».

Πηγή
http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=401040