Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Για το Αρχαιολογικό μας Μουσείο στην Πατησίων

Περάστε σας παρακαλώ όποιος μπορεί μπροστά από το Αρχαιολογικό μας Μουσείο στην Πατησίων.

Είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα δείτε ένα σωρό δυστυχισμένους αλλοδαπούς να περιφέρονται , να έχουν στήσει πάνω στην μάνδρα και στα κάγκελα επί της οδού Πατησίων !!! ένα σωρό άθλια κατασκευάσματα για να βγάλουν κάποιο μεροκάματο.

Τα παρακείμενα πεζοδρόμια μυρίζουν ούρα και άλλες ακαθαρσίες ανθρώπων – ζώων .

Λυπάμαι αλλά δεν μπορώ να δεχτώ ότι αυτά τα πουλάνε για να βγάλουν χρήματα , είναι τόσο άθλια και άχρηστα αυτά που πουλάνε (κυρίως πίνακες και άλλα μπιχλιμπίδια ) που δεν με πείθουν , ποιος θα τα πάρει άραγε ??

Εγώ με όλα αυτά βλέπω μια έξυπνη κίνηση υποβάθμισης (πόσο άλλο πια !!) της περιοχής και βεβαίως του μουσείου και κατ επέκταση της Πολιτιστικής εικόνας της πόλης .

Το βλέμμα κάποιων λιγοστών (μάλλον Ρώσων ) τουριστών που περνούσαν από εκεί τα έλεγε όλα. Εμείς από την άλλη ψάχνουμε να διευρύνουμε την τουριστική μας δραστηριότητα …….

Φαίνεται πως οι αρχές (δήμος και αστυνομία) περνάνε από εκεί αδιάφορα , ίσως πάνε παραπάνω στην Πατησίων να εφαρμόσουν τον νόμο με μεγαλύτερη ασφάλεια σε κανέναν αξιοπρεπή εμποράκο.

Τι να πώ , λυπάμαι που πληρώνω υποδομές , μουσεία , και άλλα καλά …σε αυτόν τον τόπο .

Λυπάμαι που δεν ενδιαφέρει κανέναν αυτό το φαινόμενο και για την πλήρη παράδοση σε ντόπιους και αλλοδαπούς αφέντες του δρόμου . Είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία και εμείς οι φιλάνθρωποι !! κοιμόμαστε

Αντε παιδιά , ρίξτε και κανένα αντιρατσιστικό φιλοσόφημα να κλείσουμε το θέμα , μετά όμως να σκεφτείτε και σε ποια τριτοκοσμική χώρα θα πάνε τα παιδιά σας να δουλέψουν για κανά πιάτο φαί.

Πηγή
http://www.roufianos.com/showthread.php/275421-%CE%93%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%91%CF%81%CF%87%CE%B1%CE%B9%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%BC%CE%B1%CF%82-%CE%9C%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%B5%CE%AF%CE%BF-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%A0%CE%B1%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%AF%CF%89%CE%BD