Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Για όσους θέλουν να καταγγείλουν παράνομες υπενοικιάσεις σε λαθρομετανάστες

Από μόνες τους οι υπηρεσίες δεν κάνουν τίποτα.

Όσοι γνωρίζουν στοιχεία ιδιοκτητών που νοικιάζουν παράνομα σε λαθρομετανάστες μπορούν να κάνουν ανώνυμη καταγγελία στο ΣΔΟΕ στο...
kataggelies@sdoe.gr ή στο Φαξ 210-3239721/6990014.
Καλό θα είναι να έχετε το ΑΦΜ του ιδιοκτήτη (το βρίσκετε από λογαριασμό της ΔΕΗ) και πληροφορίες για την παράβαση (π.χ. νοικιάζει σε 10 λαθρομετανάστες). Ζητάτε να ελεγχθούν από την εφορία τους. Ίσως στην επαρχία που είναι πιο μαζεμένα τα πράγματα μπορείτε να κάνετε ανώνυμη κατγγελία κατευθείαν στην Εφορία με τηλέφωνο και να δώσετε μόνο το όνομα και την διεύθυνση του διαμερίσματος όπου γίνεται η παράνομη ενοικίαση.

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ
Πιο άμεση παρέμβαση και πιο απλή διαδικασία. Ανώνυμη καταγγελία στο 1539 με στοιχεία για τον χώρο, όπου υπάρχουν λαθραίοι. Αναφέρεστε σε υγεινομικές παραβάσεις.
ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ
Τσουχτερά πρόστιμα (όπως και της εφορίας). Πηγαίνετε στο http://www.poleodomia.gov.gr/Default.aspx?tabid=56. Στα στοιχεία σημειώστε τα στοιχεία του ιδιοκτήτη που καταγγέλετε (όσα έχετε). Στο πλαίσιο αναλύετε την πολεοδομική παράβαση π.χ. νοικιάζει κατάστημα ως κατοικία.
Συγκεντρώστε στοιχεία και αρχίστε τις καταγγελίες μόνοι σας χωρίς να το ανακοινώσετε πουθενά.
ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΠΟΝΗΡΟΙ ΠΟΥ ΝΟΙΚΙΑΖΟΥΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ ΑΠΟΘΗΚΕΣ, ΥΠΟΓΕΙΑ, ΣΠΙΤΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΑΝΕ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΜΗΝΙΑΙΩΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ, ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΟΥΝ ΚΑΙ ΘΕΤΟΥΝ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ, ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑΞΗ ΣΕ ΤΕΡΑΣΤΙΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ…

ΚΑΝΤΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝΩΝΥΜΑ ΠΛΕΟΝ …ΣΗΜΕΡΑ ΟΜΩΣ.

Πηγή
http://ksipnistere.blogspot.com/2011/01/blog-post_399.html