Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Διαδικτυακή κλοπή ύψους 28 εκατομ. Ευρώ!

Απίστευτη απάτη κλοπής από χάκερ οι οποίοι κατάφεραν να κλέψουν τα δικαιώματα μετοχών ρύπων τριών χωρών και απέσπασαν ούτε λίγο ούτε πολύ, 28 εκατομμύρια ευρώ!!! Πρόκειται για την Ελλάδα, την Τσεχία και την Αυστραλία.
Το περιστατικό συνέβη την προηγούμενη Τρίτη 18 Ιανουαρίου, όπου άγνωστοι χάκερ χρησιμοποιώντας ηλεκτρονικούς
υπολογιστές, έσπασαν τους κωδικούς των μητρώων των τριών χωρών, κλέβοντας τα δικαιώματα των μετοχών ρύπων.
Στη συνέχεια πούλησαν στην Ευρωπαϊκή Αγορά Ρύπων τα "κλοπιμαία", κερδίζοντας έτσι, 28 εκατομμύρια ευρώ! Μάλιστα, ένας από τους υπολογιστές που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διαδικασία, ήταν Πατρινός, και πιο συγκεκριμένα, βρίσκεται στο Πανεπιστήμιο Πατρών, στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών.

Η Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ, απέστειλε έγγραφο προς το Πανεπιστήμιο Πατρών, γνωστοποιώντας το γεγονός στους αρμόδιους, οι οποίοι εντόπισαν τον υπολογιστή, αντέγραψαν το σκληρό του δίσκο και τον έστειλαν στην Δίωξη.
Μετά από απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έχει ανασταλεί σε όλη την Ευρώπη, η λειτουργία των Μητρώων για τα δικαιώματα των εκπομπών όλων των κοινοτικών κρατών-μελών όσον αφορά όλες τις εσωτερικές και εξωτερικές συναλλαγές εκτός από την κατανομή και παράδοση δικαιωμάτων.
Μετά από νέες κατευθυντήριες οδηγίες ασφαλείας οι οποίες αποφασίστηκαν από τα κράτη- μέλη και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κανένα κοινοτικό μητρώο δεν θα λειτουργήσει πριν πραγματοποιηθεί ανεξάρτητος έλεγχος διαδικτυακής ασφάλειας για κάθε Μητρώο και υποβληθεί έκθεση ελέγχου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Σημειώνεται πάντως πως μέχρι χθες βράδυ δεν είχε υποβληθεί από κανένα κράτος- μέλος καμία τέτοια έκθεση ελέγχου προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Από πλευράς Εθνικού Κέντρου Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης (ΕΚΠΑΑ) και Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής έχουν ήδη γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες, ενώ υπάρχει συνεχής και άμεση επικοινωνία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με την οποία ανταλλάσσονται πληροφορίες, από τις οποίες, για λόγους εμπιστευτικότητας και σύμφωνα με τις κοινοτικές διαδικασίες, θα δημοσιοποιούνται τα απολύτως απαραίτητα και χρήσιμα στοιχεία.


Πηγή
http://friendshipiseverything.blogspot.com/2011/01/28_28.html