Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ-ΑΕΚ 0-3 (16-1-2011)



Ηταν να μην κάνει... αρχή στην επαρχία η ΑΕΚ και μετά την τριάρα στις Σέρρες φιλοδώρησε με το ίδιο... νούμερο τον Αστέρα Τρίπολης. Ξέσπασε στην επανάληψη η Ενωση, Λυμπερόπουλος (47’), Μπλάνκο (56’) και Σκόκο (75’) τα γκολ του άνετου 3-0 για την ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ. Σοβαρή η ΑΕΚ, δεν άφησε τον Αστέρα σε καμία περίπτωση να την απειλήσει.

Η ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Με έμφαση στην ανασταλτική λειτουργία και οι δύο ομάδες, στο μεγαλύτερο κομμάτι του πρώτου μέρους. Ο Αστέρας Τρίπολης με την πίεση ψηλά από τους Μπαστία και Λαδάκη αλλά και από τα μπακ του που ανέβαιναν κατάφερε να περιορίσει στο πρώτο τέταρτο την ΑΕΚ, χωρίς όμως να φτάσει στην κραχτή ευκαιρία.
Η ΑΕΚ σταδιακά άρχισε να ανεβαίνει, με τους Λαγό και Γκερέιρο να παίρνουν πρωτοβουλίες, ενώ ο Νάτσο Σκόκο προσπαθούσε κυρίως με μακρινά σουτ να βάλει το... απίθανο, στερώντας από την ΑΕΚ την ουσία. Ο Αργεντίνος πάντως είχε την πρώτη καλή στιγμή της ΑΕΚ στο 21’, το σουτ του εξουδετέρωσε εντυπωσιακά ο Ντεγκρά.
Ο Αστέρας απάντησε στις ευκαιρίες με το μακρινό σουτ του Λαδάκη στο 27’ και το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με την καλή στιγμή του Καρέρα στο 36’ αλλά και την αναγκαστική αλλαγή της ΑΕΚ στο 38’, ο Μανωλάς εγκατέλειψε τραυματίας τον αγωνιστικό χώρο, με πρόβλημα στους προσαγωγούς.
Με το καλημέρα στην επανάληψη (47’) η ΑΕΚ ευτύχησε να προηγηθεί. Από εκτέλεση κόρνερ και λάθος απομάκρυνση του Καρέρα, ο Λυμπερόπουλος δε δυσκολεύτηκε να ανοίξει το σκορ, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για ένα διαφορετικό παιχνίδι.
Και αυτό φάνηκε στο 56’, όταν ο Μπλάνκο πέτυχε το 2-0 και απλοποίησε την κατάσταση για την ΑΕΚ. Μόλις ο Αστέρας δοκίμασε να... ανοιχτεί και να πιέσει, έγινε μια βαθιά μπαλιά από την άμυνα της ΑΕΚ, ο Μπλάνκο βρέθηκε μόνος του με τον... Ουριμπάρι, τον απέφυγε και με πολύ δυνατό σουτ «κονιορτοποίησε» τον Ντεγκρά. Υπό νορμάλ συνθήκες, δε θα βλέπαμε ποτέ την άμυνα του Αστέρα τόσο ψηλά.
Ο Βλάχος έριξε στο ματς τον Αρσενίεβιτς (ντεμπούτο) για να έχει περισσότερους παίκτες στην επίθεση, όμως η ΑΕΚ είχε πάρει πλήρως τον έλεγχο και τα... μέτρα του παιχνιδιού. Με χαρακτηριστική ευκολία οι παίκτες του Χιμένεθ έφταναν στην περιοχή του Αστέρα, που φάνηκε σαν να ‘χε ήδη παρατήσει το παιχνίδι και την προσπάθεια ανατροπής.
Πολύ καλός ο Λαγός, ίσως ο κορυφαίος σε απόδοση του αγώνα, το θετικό για την ΑΕΚ είναι ότι δεν «κάθισε» στο 2-0 και προσπάθησε να πετύχει κι άλλα γκολ. Σημάδι πως η νοοτροπία στην Ενωση βελτιώνεται, μέρα με την ημέρα.
Το τρίτο γκολ ήταν θέμα χρόνου και ήρθε στο 75’ με το πέναλτι του Σκόκο, το οποίο κέρδισε ο Γιάχιτς από τον Πουλίδο. Υπερβολική η απόφαση του Κάκου, αλλά η ΑΕΚ και να μην έπαιρνε αυτό το πέναλτι, θα το έβαζε... αλλιώς.

Η ΦΑΣΗ


Στη φάση του πρώτου γκολ και από το κόρνερ του Σκόκο, οι Αρκάδες δεν μπόρεσαν να απομακρύνουν και ο Νασούτι σούταρε δυνατά. Η μπάλα φάνηκε να καταλήγει άουτ αλλά ο Καρέρα την κράτησε στο παιχνίδι και μάλιστα αυτή μετατράπηκε σε ασίστ για τον Λυμπερόπουλο, που σκόραρε ένα από τα πιο εύκολα γκολ της καριέρας του.

Ο ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ


Λυμπερόπουλος, Σκόκο, Μπλάνκο έβαλαν τα γκολ, θα επιλέξουμε ως πρωταγωνιστή τον Παναγιώτη Λαγό. Παίζοντας στη φυσική του θέση, αριστερός χαφ, ο Λαγός ήταν πηγή κινδύνων για την άμυνα του Αστέρα, με τις προωθήσεις του, τις σέντρες και τη γενικότερη παρουσία του στον αγώνα.

ΤΟ ΦΙΛΜ

10' Ωραία κίνηση του Λαγού, συνδυασμός με Λυμπερόπουλο και πάσα στον Γκερέιρο. Τεχνικό σουτ του Βραζιλιάνου, η μπάλα άουτ, όχι για πολύ.
21' Εκπληκτικό μακρινό σουτ από τον Νάτσο Σκόκο, ο Ντεγκρά με το ένα χέρι έδιωξε σε κόρνερ, εντυπωσιακά.
26' Τεχνικό σουτ του Λαγού με το αριστερό, ο Ντεγκρά εκτός εστίας αλλά η μπάλα καταλήγει άουτ.
27' Από λάθος του Γκερέιρο, ο Λαδάκης έκλεψε τη μπάλα, σούταρε από 30 μέτρα και ο Σάχα εντυπωσιακά έδιωξε σε κόρνερ.
36' Πολύ ωραία κίνηση του Καρέρα, ελευθερώθηκε από τον Δέλλα και πλάσαρε, η μπάλα μόλις άουτ.
47’ ΓΚΟΛ 0-1: Από την εκτέλεση κόρνερ του Σκόκο, ο Νασούτι πλασάρει μέσα στην περιοχή του Αστέρα ο Καρέρα δεν μπορεί να απομακρύνει και απο κοντά ο Λυμπερόπουλος στέλνει την μπάλα στα δίχτυα!
56’ ΓΚΟΛ 0-2: Από το βολέ του Σάχα ο Μπλάνκο αφήνει πίσω του τον Ουριμπάρι και απέναντι στον Ντεγκρά δεν έχει κανένα πρόβλημα να χρηστεί σκόρερ και να δώσει αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του!
75’ ΓΚΟΛ 0-3: Εύστοχος ο Σκόκο στο πέναλτι, που κέρδισε ο Γιάχιτς από τον Πουλίδο.
83' Πρώτη ευκαιρία του Αστέρα στο δεύτερο μέρος! Καλό σουτ του Φρανκού σε μία προσωπική του ενέργεια από το ύψος της περιοχής, ωστόσο αστόχησε.
92' Φρανκού, Ροζέριο, Φρανκού, αλλεπάλληλα σουτ αλλά ο Σάχα είναι σε ετοιμότητα και δεν επιτρέπει το 1-3

Η ταυτότητα του αγώνα

Αστέρας Τρίπολης – ΑΕΚ 0-3
47’ Λυμπερόπουλος, 56’ Μπλάνκο, 74’ Σκόκο πέν.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Ντεγκρά, Φυτανίδης, Ορόθκο, Πουλίδο, Ουριμπάρι, Λαδάκης (71’ Μπακασέτας), Μπαστία, Ουντότζι (62’ Ροζέριο), Φορτούνης, Καρέρα (58’ Αρσενίεβιτς), Φρανκού.
ΑΕΚ: Σάχα, Γεωργέας (56’ Γιάχιτς), Μανωλάς (38’ λ.τρ Νασούτι), Δέλλας, Καράμπελας, Μάκος (76’ Ντιόπ), Γκερέιρο, Σκόκο, Λαγός, Λυμπερόπουλος, Μπλάνκο.

Διαιτητής: Κάκος (Κέρκυρας)
Κίτρινες κάρτες: Πουλίδο / Σκόκο, Καράμπελας, Γιάχιτς, Δέλλας

Πηγή
http://www.sportnet.gr/report.php?id=250289
http://www.youtube.com/watch?v=t-XclEKnJVc