Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

AEK - Λαρισα 4 - 0 (12-12-2010)


Διαστάσεις θριάμβου έδωσε η ΑΕΚ στο τέλος με το 4-0 επί της ουραγού Λάρισας. Σκόραραν οι Μπλάνκο (10', 91'), Λυμπερόπουλος (83') και Δέλλας (89'). Τραγική η διαιτησία Καλόπουλου, που απέβαλλε τον Χιμένεθ στο 54' για διαμαρτυρία και τον Κανόμπιο με δεύτερη κάρτα στο 77'.


Στο παγωμένο Ολυμπιακό Στάδιο, η ΑΕΚ δεν ικανοποίησε με την απόδοση της στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, αλλά έδωσε πανηγυρικό τόνο στη νίκη της, διότι είχε απέναντι της και μια άκρως προβληματική ομάδα. Το γρήγορο γκολ (10') του Μπλάνκο, 50ο του Αργεντινού το πρωτάθλημα, δεν έδωσε την απαιτούμενη ώθηση στην ΑΕΚ. Η ομάδα του Χιμένεθ “έκατσε” πάνω σ' αυτό το 1-0, δεν κρατούσε και δεν κυκλοφορούσε σωστά την μπάλα, έκανε πολλά λάθη και δεν μπορούσε να πατήσει με αξιώσεις στην εστία του Αμπάρη.

Ο Χιμένεθ που διαμαρτυρήθηκε έντονα (για ένα ...φάουλ) και αποβλήθηκε στο 54', αντικατέστησε σε δεύτερο σερί ματς νωρίς (στο 59' σήμερα) τον Σκόκο, παρά το γεγονός ότι υπήρχε χειρότερος του Αργεντινού (ο Λεονάρντο, για παράδειγμα στον αγωνιστικό χώρο). Η ΑΕΚ έδωσε χώρο στη Λάρισα στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά οι “βυσσινί” δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα. Ευάλωτη αμυντικά, κακή μεσαία γραμμή, ακίνδυνη επιθετικά, θα πρέπει να αλλάξει πολλά πράγματα ο φερόμενος ως νέος προπονητής Κρις Κόουλμαν. Ο Ουαλός είδε το ματς από την εξέδρα και εξελίξεις αναμένονται από τη Δευτέρα.

Από τη στιγμή που έκανε ο Λυμπερόπουλος το 2-0 στο 83' ξεκίνησε το πάρτι της ΑΕΚ. Στα λεπτά που απέμεναν, ό,τι ώρα ήθελε έβαζε γκολ! Πέτυχε δυο, με Μπλάνκο και Δέλλα, έχασε άλλα δυο. Αρνητικός πρωταγωνιστής του αγώνα ο Καλόπουλος. Ο Θεσσαλονικιός διαιτητής δεν είδε τα οφσάιντ του Λυμπερόπουλου (στο πρώτο γκολ) και του Μπλάνκο (στο τρίτο). Δεν υπέδειξε πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ στο 21' (ο Νταμπίζας έσπρωξε τον Σκόκο), δεν απέβαλλε με απευθείας κόκκινη, αλλά έδειξε κίτρινη στον Γκέρεμι για την “σκαριά” του Καμερουνέζου στο γόνατο του Καράμπελα. Και σε γενικές γραμμές απέτυχε παταγωδώς στον πειθαρχικό έλεγχο με τις κάρτες που έβγαλε ή δεν έβγαλε.

Το φιλμ του αγώνα

3' Σέντρα του Σκόκο, ο Μπλάνκο έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Αμπάρης μπλόκαρε
4' Διαγώνιο σουτ του Λεονάρντο, με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε ο Αμπάρης
10' ΓΚΟΛ (1-0): Μετά από δυνατό σουτ του Σκόκο, ο Αμπάρης απέκρουσε ασταθώς, ο Λυμπερόπουλος από θέση οφσάιντ κάνει κίνηση προς την μπάλα, ο βοηθός δεν το είδε και ο Μπλάνκο με κοντινό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
21' Δεν καταλογίστηκε πέναλτι για τράβηγμα του Νταμπίζα στον Σκόκο στην περιοχή
27' Ωραία ενέργεια και σουτ του Μακίνουα, η μπάλα λίγο άουτ.
37' Μπαλιά 30 μέτρων από τον Σκόκο στον Λεονάρντο, ο Βραζιλιάνος κοντρόλαρε υποδειγματικά, αλλά ο Αμπάρης απέκρουσε το πλασέ του
42' Μακρινό σουτ του Βενετίδη, η μπάλα μόλις άουτ
44' Κοντινή κεφαλιά του Μπλάζεκ, μετά από σέντρα του Βελάσκο, η μπάλα λίγο άουτ
53' Συρτό σουτ του Σκόκο, ο Αμπάρης έπεσε στη γωνία του και μπλόκαρε
54' Αποβλήθηκε ο Μανόλο Χιμένεθ για διαμαρτυρία
72' Φάουλ για κόκκινη του Γκέρεμι στον Καράμπελα, ο διαιτητής έδειξε μόνο κίτρινη
77' ΚΟΚΚΙΝΗ: Φάουλ του Κανόμπιο, ο διαιτητής έδειξε σωστά τη δεύτερη κίτρινη και άφησε με δέκα παίκτες τους φιλοξενούμενους
83' ΓΚΟΛ (2-0): Εκτέλεση κόρνερ του Λαγού, ο Λυμπερόπουλος έπιασε την κεφαλιά και νίκησε τον Αμπάρη
85' Σέντρα του Βενετίδη, ο Δέλλας έκανε το λάθος, αλλά ο Μετίν από καλή θέση δεν μπόρεσε να σημαδέψει σωστά
88' ΓΚΟΛ (3-0): Εξαιρετική κίνηση του Δέλλα, άνοιξε δεξιά στον Μπλάνκο (που πάλι λανθασμένα δεν υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ) και προωθήθηκε, ο Αργεντινός του έδωσε την μπάλα και με κοντινή προβολή ο Δέλλας έκανε το 3-0
91' ΓΚΟΛ (4-0): Αντεπίθεση της ΑΕΚ, ο Λαγός βρήκε τον Μπλάνκο στη μικρή περιοχή και ο Αργεντινός πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ

ΣΚΟΡΕΡ: 10' 91' Μπλάνκο, 83' Λυμπερόπουλος, 89' Δέλλας
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Δ. Καλόπουλος (Μακεδονίας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μάκος, Μανωλάς - Κανόμπιο, Γκέρεμι
ΚΟΚΚΙΝΗ: 77' Κανόμπιο (2η κίτρινη)

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Αραμπατζής, Γιάχιτς, Καράμπελας, Δέλλας, Μανωλάς, Γκέντσογλου, Μάκος (65' Καφές), Λεονάρντο (76' Λαγός), Σκόκο (59' Μπερνς), Λυμπερόπουλος, Μπλάνκο
ΛΑΡΙΣΑ (Κώστας Κατσάρας): Αμπάρης, Βελάσκο, Βενετίδης, Νταμπίζας, Κολοβέτσιος, Ρομέου (59' Γκέρεμι), Ιγκλέσιας, Βούζας (46' Μετίν), Κανόμπιο, Μακίνουα, Μπλάζεκ (66' Αμπουχατζίρα)

Είπαν

Μανόλο Χιμένεθ: "Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τον διαιτητή. Από όλο το διαιτητικό τρίο και βεβαίως από τους φιλάθλους μας. Στην Ισπανία είμαστε συνηθισμένοι να κατανοούμε τον διάλογο προπονητών και διαιτητών. Πρέπει όμως να προσαρμοστώ στα ελληνικά δεδομένα. Δεν θα αλλάξω τις ιδέες μου, αλλά θα είμαι ακόμη ένας… Έλληνας εδώ. Ζητάω συγνώμη από τον διαιτητή, γιατί τον ανάγκασα να με αποβάλλει. Όσον αφορά το κομμάτι της δημιουργίας, στα πρώτα 20 λεπτά ήμασταν καλοί. Όταν έπρεπε να έχουμε την κατοχή, όμως, βιαζόμασταν. Θέλαμε να κάνουμε επίθεση, αλλά όχι με σωστό τρόπο. Χωρίς οργάνωση. Στο δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε κάτι παρόμοιο. Η κίτρινη που δέχθηκε ο Μάκος -όπως και κάποιες μικροενοχλήσεις που ένιωθε- δεν μου επέτρεψε να έχω τρία αμυντικά χαφ και έτσι ο Καφές πήρε τη θέση του. Το σημαντικό είναι ότι κερδίσαμε ένα ακόμη παιχνίδι. Σε ένα ματς που κερδίσαμε 4-0 δεν αρκεί στον αντίπαλο η δικαιολογία ότι τελείωσαν με 10 παίκτες. Το σκορ δεν έπρεπε να είναι εκεί. Έπρεπε να δεχθούν την ήττα αλλά όχι με αυτό το σκορ. Ίσως μετά το 2-0, η ομάδα ηρέμησε και είχαμε κατοχή της μπάλας όπως έπρεπε. Υπάρχει η κούραση και φυσικά η ικανότητα να μπορείς να αντέχεις. Την Πέμπτη θα παίξουν όσοι είναι καλά. Ακούω κάτι που με εκπλήσσει αρκετά -το να αναρωτιέται κανείς γιατί γίνονται αλλαγές ενώ κερδίζεις. Δεν είναι… GPS οι παίκτες. Είναι άνθρωποι και δεν τους προγραμματίζεις».

Κώστας Κατσάρας: "Πρέπει να βρούμε το κουράγιο να ανακάμψουμε με ένα νέο προπονητή στον πάγκο μας. Πάντως, η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχει κανένας σεβασμός απέναντι στην ομάδα μας. Υπήρξαν αποφάσεις άδικες που έγιναν αιτία να ανοίξει η ψαλίδα του σκορ".

Πηγή
http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=232687
http://www.youtube.com/watch?v=xsmq7lFX10U