Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

ΚΑΒΑΛΑ-ΑΕΚ 2-1 (21-11-2010)



Τελειωμό δεν φαίνεται να έχει ο «κατήφορος» της ΑΕΚ στη φετινή Σούπερ Λίγκα ΟΠΑΠ!! Μετά την Κέρκυρα, τον Ολυμπιακό Βόλου, τον Πανιώνιο και τον ΠΑΟΚ, χθες ήταν η σειρά της Καβάλας να «στήσει πάρτι» στο γήπεδό της με φιλοξενούμενη την Ενωση, οι ποδοσφαιριστές της οποίας ήταν (και πάλι) μαζί με τον νέο προπονητή τους «αλλού για αλλού»!

Μετά το χθεσινό 2-1 (το οποίο αδικεί τους Καβαλιώτες) η ΑΕΚ είπε οριστικά «αντίο» στην υπόθεση «τίτλος», αφού η διαφορά της από τον Ολυμπιακό «εκτοξεύθηκε» στους 8 βαθμούς, μία αγωνιστική πριν από το ντέρμπι του ΟΑΚΑ! Ομάδα που χάνει τους 5 από τους 6 πρώτους εκτός έδρας αγώνες της δεν δικαιούται να... μιλάει για τίτλους.

Στην τελική, η χθεσινή, έξοχη, Καβάλα έχει... κάμποσους λόγους παραπάνω από την ΑΕΚ να μιλάει... για τίτλο, αφού πέρα από τη βαθμολογική της θέση (σ.σ.: αναρριχήθηκε στην 3η θέση παρακαλώ) παίζει ποδόσφαιρο αξιώσεων!

Ομως και ο προπονητής της ΑΕΚ δείχνει να έχει παρασυρθεί από το γενικό κλίμα κατάπτωσης που επικρατεί σε τούτη την ομάδα!

Στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ κράτησε στον πάγκο Λυμπερόπουλο, Καφέ, Δέλλα και χθες... άφησε εκτός 11άδας Σκόκο και Λυμπερόπουλο, ξεκινώντας σε έναν κομβικής σημασίας αγώνα παίχτες σαν τον Εντερ (που δεν κάνει ούτε για τη 2η ομάδα της ΑΕΚ!).

Κι όταν αποφάσισε ο Χιμένεθ να ρίξει στο ματς και Σκόκο και Λυμπερόπουλο και Γκέντσογλου (για να βελτιώσει το χάλι στη δεξιά πτέρυγα με τον Πατσατζόγλου) το... πουλάκι είχε πετάξει! Μάλιστα η βιασύνη του Χιμένεθ να διορθώσει «τα κακώς κείμενα» υποχρέωσαν την ΑΕΚ να παίξει για 20 λεπτά με δέκα παίχτες, αφού δεν υπήρχε άλλη αλλαγή για να καλύψει την αποχώρηση του τραυματισμένου Καφέ στο 70ό λεπτό!

Αμ το άλλο; Μία εβδομάδα δοκίμαζε ο Χιμένεθ στις πτέρυγες της άμυνας Αργυρίου και Νταντόμο και χθες «επέστρεψε» στον Πατσατζόγλου και στον κουρασμένο Λαγό!

Από την άλλη μια Καβάλα... να την πιεις στο ποτήρι! Με τον Τζαμάλ Αμπντούν να κάνει... γιο γιο όλη την άμυνα της ΑΕΚ αμέτρητες φορές και να βγάζει τις τελικές πάσες στα γκολ των Βουτσίσεβιτς (14’) και Ονουάτσι. Με τον Νεμάνια Βουτσίσεβιτς να σκοράρει μία φορά και να χάνει άλλες δύο σημαντικές ευκαιρίες μέχρι το 22’ για να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ στο 3-0!

Με τον Καρντόσο να παραδίδει μαθήματα στη θέση του αμυντικού χαφ και τον Ντουγκλάο να «διδάσκει» στους Νασούτι και Γιάχιτς πώς παίζει... ο κανονικός στόπερ!

Κι από την άλλη... ερημιά! Μόνον ο Σκόκο ήρθε από τον πάγκο για να δείξει με την ασίστ στον Μπέρνς και το προσωπικό τέρμα που σημείωσε πώς πρέπει να είναι οι ποδοσφαιριστές που φοράνε τη φανέλα της ΑΕΚ...

Τα βλέπει σκούρα τώρα ο Χιμένεθ

Τη στιγμή που ο Μανόλο Χιμένεθ «έβραζε» για την εικόνα της ΑΕΚ και στα αποδυτήρια της «Ενωσης» επικρατούσε βουβαμάρα, στη... διπλανή πόρτα οι παίχτες πανηγύριζαν όταν άκουσαν από τον Μάκη Ψωμιάδη ότι θα μοιραστούν έξτρα πριμ 80 χιλιάδων ευρώ! Τα 60.000 ευρώ αντιστοιχούν στη νίκη και τα 20.000 στα δύο γκολ που πέτυχαν.

«Εχουν περάσει 16 χρόνια από τότε που πήραμε πρωτάθλημα. Ας σοβαρευτούμε...», είπε με νόημα στις κάμερες ο Χιμένεθ όταν ρωτήθηκε (εντός αγωνιστικού χώρου) αν η ΑΕΚ έχει ελπίδες για τον τίτλο και προσέθεσε:

«Ζητάμε συγνώμη από τον κόσμο για τα... δώρα που κάναμε! Δεν είμαστε ανταγωνιστικοί». Ο Ισπανός ήταν καυστικός και στη συνέντευξη Τύπου. «Δεν είναι 100% έτοιμοι οι Λυμπερόπουλος και Σκόκο και γι’ αυτό δεν ξεκίνησαν, υπήρχε φόβος υποτροπής. Αναγκάστηκα να τους σηκώσω για αλλαγή. Τρεις παίχτες μού ζητούσαν να αντικατασταθούν στα αποδυτήρια. Με τρελαίνει αυτή η κατάσταση και δεν έχω συναντήσει ποτέ παρόμοια στο παρελθόν. Χαρίσαμε... εύκολα το πρώτο 20λεπτο. Δεν μπορώ να θυμηθώ χειρότερο διάστημα για την ομάδα μου».

Ονειρεμένο ντεμπούτο έκανε ο Χένρι Κάσπερτσακ και... αφιέρωσε τη νίκη στον Μάκη Ψωμιάδη για τον οποίο γνώριζε ότι «παλιότερα ήταν πρόεδρος της ΑΕΚ».

«Στο πρώτο ημίχρονο μπορούσαμε να πετύχουμε περισσότερα γκολ, αλλά δυστυχώς δεν είχαμε συνέχεια στην επανάληψη. Θέλω να δείξουμε την ίδια σοβαρότητα. Ευχαριστώ τον κόσμο για την παρουσία του», συμπλήρωσε ο Πολωνός τεχνικός. «Στα πρώτα 20 λεπτά ήμασταν ανύπαρκτοι.

Δεν ξέρω σήμερα (σ.σ.: χθες) ποια ήταν η ΑΕΚ και ποια η Καβάλα. Ντροπή μας και κρίμα για τον κόσμο που μας στηρίζει και εμείς του φερόμαστε έτσι», υπογράμμισε ο μέσος της «Ενωσης» Γρηγόρης Μάκος, ενώ λίγο πιο δίπλα ο Αμπντούν έκανε όνειρα για το μέλλον και έπλεκε το εγκώμιο του νέου κόουτς της Καβάλας: «Στόχος μας είναι να παίξουμε στην Ευρώπη. Το αξίζει η ομάδα μας και θα συνεχίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να το πετύχουμε... Βγάζουμε το καπέλο στον προπονητή (σ.σ.: Κάσπερτσακ) γιατί μπήκε γρήγορα στο κλίμα της ομάδας και μας έδωσε ώθηση», τόνισε ο Αλγερινός.

TO ΠΡΟΣΩΠΟ
Ο Βουτσίσεβιτς είχε πέσει το τελευταίο διάστημα στη... δυσμένεια της οικογένειας Ψωμιάδη! Ετοιμος για... σουτ ήταν ο φαλακρός της Καβάλας, ο οποίος είδε το ματς με την ΑΕΚ ως μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για την εξιλέωσή του! Και τελικά τα κατάφερε με το παραπάνω!

OI EΠOMENEΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ

ΚΑΒΑΛΑ: Με ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ Β. (εκτός), στις 28/11 με ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ (εντός), στις 5/12 με SKODA ΞΑΝΘΗ (εκτός), στις 12/12

ΑΕΚ: Με ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ (εντός), στις 27/11 με ΑΤΡΟΜΗΤΟ (εκτός), στις 5/12 με ΛΑΡΙΣΑ (εντός), στις 12/12

ΤΟ ΦΙΛΜ

1΄. Ο Βουτσίσεβιτς βγαίνει απέναντι από τον Σάχα, αλλά το ψηλοκρεμαστό πλασέ του στέλνει την μπάλα άουτ!

14΄. ΓΚΟΛ! Από τη σέντρα ακριβείας του Αμπντούν, ο Βουτσίσεβιτς κερδίζει στον αέρα τον Λαγό και γράφει με κεφαλιά το 1-0!

22΄. Εντυπωσιακή απόκρουση του Σάχα σε κόρνερ, σε σουτ του Βουτσίσεβιτς!

35΄. «Φαρμακερό» φάουλ του Λεονάρντο, με τον Γκαλίνοβιτς να διώχνει την μπάλα με υπερένταση από τη δεξιά του γωνία!

46΄. ΓΚΟΛ! Ο Αμπντούν «τρυπάει» την άμυνα της ΑΕΚ από την αριστερή πτέρυγα και «σερβίρει» στον Ονουάτσι, ο οποίος «γράφει» σαν σε προπόνηση το 2-0!

51΄. Ο Αμπντούν πλασάρει πάνω στον Σάχα από θέση βολής!

52΄. Ο Μπερνς αστοχεί από το μισό μέτρο με το κεφάλι!!

66΄. Ο Γκαλίνοβιτς διώχνει την μπάλα με τα πόδια σε κόρνερ, από το κοντινό σουτ του Μπλάνκο.

85΄. ΓΚΟΛ! Ο Σκόκο επιχειρεί μπάσιμο και εκτελεί με έξοχο σουτ τον Γκαλίνοβιτς!

Περιγραφή: ΜΠ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ
Απόδοση: Γ. ΓΑΛΑΤΣΗΣ

Πηγή
http://www.youtube.com/watch?v=tfZTsb5-JSw
http://www.ethnos.gr/ethnosport/article.asp?catid=8186&subid=2&pubid=85782664