Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

ΑΕΚ-ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ 1-1 (4-11-2010)


Στο καζίνο συνήθως όταν πας πρέπει να ξέρεις πόσα υπολογίζεις να χάσεις. Στο ΟΑΚΑ απόψε η ΑΕΚ ήθελε να κερδίσει, το πάλεψε, αλλά η Αντερλεχτ δεν την άφησε. Το τελικό 1-1 οφείλεται στον Σάχα που σταμάτησε τους Βέλγους στο τελευταίο 10λεπτο και τον βοηθό διαιτητή που έδωσε ανύπαρκτο οφσάιντ στον Λεονάρντο στο 64΄ . Δυσκολεύει πλέον η πρόκριση για τον δικέφαλο που θέλει με την Ζενίτ στο Στάδιο.

Η ανάλυση
Παιχνίδι κέντρου (με 4-4-2 έκαστος) και πρώτη καλή στιγμή με τον Μπλάνκο. Μόλις στο 7΄ ο Αργεντίνος για ένα κλικ δεν πρόλαβε να σπρώξει στο πλεκτό τη μπάλα στην πάσα του Λεονάρντο.
Η ΑΕΚ στη μεσαία γραμμή ήταν σκληρή, οι Βέλγοι ταχύτατοι στην κόντρα επίθεση και το ματς μύριζε «νεύρο» από το ξεκίνημα.
Ο Γιούχαζ ανησύχησε τον Σάχα στο 14΄ με την κεφαλιά του να φεύγει ελάχιστα άουτ και η Αντερλεχτ άρχισε να πατάει καλά στο χορτάρι με τον Μπουσουφά να είναι πάντα επικίνδυνος.
Ο δικέφαλος –με πολλές κάθετες πάσες και επινοήσεις στο πρώτο μέρος- όμως έχασε μοναδική ευκαιρία με τον Γκέντζογλου να αστοχεί απελπιστικά απέναντι από τον Πρότο στο 31΄.
Η ΑΕΚ είχε καλή εκκίνηση και στο δεύτερο 45λεπτο. Κέρδισε καθαρό πέναλτι σε ανατροπή του Τζιμπούρ από τον Γιούχαζ και ο Μπλάνκο βρήκε δίχτυα στο 48΄ από την άσπρη βούλα για το 1-0.
Οι Βέλγοι αντέδρασαν, πήγαν το παιχνίδι στη δύναμη, πίεσαν και άμεσα έκαναν το 1-1 με τον Πολάκ στο 55΄ ύστερα ολιγωρία τόσο στο αριστερό άκρο όσο και στο κέντρο της άμυνας.
Μετά το γκολ της Αντερλεχτ η ΑΕΚ εμφανίστηκε κουρασμένη και αποσυντονισμένη, ενώ η αριστερή πλευρά είχε πρόβλημα κάθε φορά που ο Λεζάρ έπαιρνε πρωτοβουλίες.
Στο 64΄ έγινε μια φάση που θα συζητηθεί. Ο Λεονάρντο βγήκε από πίσω σε κάθετη πάσα, δεν ήταν οφσάιντ, όμως ο επόπτης σήκωσε «σημαία» και στέρησε από τους Κιτρινόμαυρους το 2-1.
Ο 17χρονος Φροξυλιάς για τον οποίο έγινε μεγάλη κουβέντα παραμονή του αγώνα πήρε χρόνο συμμετοχής λόγω τραυματισμού του Λαγού.
Στο 81΄ ο Λουκάκου είχε δοκάρι, η ΑΕΚ παρέδωσε πνεύμα –δεν είχε άλλες δυνάμεις -, οι Βέλγοι ήταν φωτιά στο τελευταίο δεκάλεπτο, αλλά ο Σάχα κράτησε την ισοπαλία.

Ο πρωταγωνιστής
Ο Σάχα όταν χρειάστηκε έσωσε την ΑΕΚ από την ήττα σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις στο τελευταίο 10λεπτο. Ο Αργεντίνος είχε εντυπωσιακές επεμβάσεις όταν η Αντερλεχτ φόρτσαρε για τη νίκη, ενώ πολύ καλός ήταν και ο Τζιμπούρ που ξεχώρισε από την ΑΕΚ.

Η φάση
Στο 64΄ έγινε μια φάση που θα συζητηθεί και για την οποία δικαίως φωνάζει η ΑΕΚ! Ο Λεονάρντο βγήκε από πίσω σε κάθετη πάσα, δεν ήταν οφσάιντ, όμως ο επόπτης σήκωσε «σημαία» και στέρησε από τους Κιτρινόμαυρους το 2-1 με τον Τζιμπούρ να περιμένει την πάσα για γκολ από τον Βραζιλιάνο.

Το φιλμ
7΄ Ο Λεονάρντο έβγαλε ωραία μπαλιά στον Μπλάνκο αλλά ο Αργεντίνος δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή σε κενό τέρμα.
14΄ Ο Γιουχάζ με κεφαλιά έστειλε μόλις άουτ τη μπάλα από στημένη φάση.
21΄ Παραλίγο αυτογκόλ από τον Μαζούχ που με το κεφάλι έβγαλε επικίνδυνα σε κόρνερ.
25΄ Ο Σάχα σταμάτησε το σουτ του Μπουσουφά μέσα από την περιοχή.
31΄ Μεγάλη ευκαιρία με τον Γκέντζογλου να αστοχεί μπροστά από τον Πρότο μετά από πάσα του Μπλάνκο!
48' Πέναλτι για την ΑΕΚ, σε ανατροπή του Τζιμπούρ από τον Γιούχαζ
48΄ ΓΚΟΛ 1-0 Ο Μπλάνκο εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι, 1-0 η ΑΕΚ!
55' ΓΚΟΛ 1-1: Ο Λεζάρ μπήκε από δεξιά στην περιοχή, έκανε την παράλληλη ο Πατσατζόγλου αδράνησε και ο Πολάκ με πλασέ εύκολα έκανε το 1-1.
60' Ο Μπουσουφά κατέβασε τη μπάλα με το σώμα και έστρωσε στον Πολάκ, ο Σάχα μπλόκαρε.
63' Σέντρα του Λεζάρ, τραγικό λάθος του Σάχα, ο Λουκάκου δε βρήκε τη μπάλα στην άδεια εστία.
64΄ Ο Λεονάρντο βρέθηκε μέσα στην περιοχή χωρίς να είναι σε θέση οφσάιντ όμως ο επόπτης σήκωσε σημαία σε μια φάση που η ΑΕΚ θα έκανε το 2-1 με τον Τζιμπούρ!
81΄ Δοκάρι ο Λουκάκου που έκανε άνω κάτω την άμυνα της ΑΕΚ, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Σάχα απομάκρυνε σωτήρια.
86΄ Ο Σάχα με εντυπωσιακή επέμβαση σταμάτησε τον Σουάρεζ.

Η ταυτότητα
ΑΕΚ-Αντερλεχτ 1-1
48΄Μπλάνκο πεν. – 55΄ Πόλακ

ΑΕΚ: Σάχα, Νταντόμο, Νασούτι, Μανωλάς, Πατσατζόγλου, Καφές, Γκέντσογλου (85΄Μάκος), Λαγός (73΄ Φροξυλιάς), Λεονάρντο (65΄ Έντερ), Τζιμπούρ, Μπλάνκο
Αντερλεχτ: Πρότο, Ζιλέ, Μαζούχ, Γιούχαζ, Λέτσιαξ, Λεζάρ (90 +Μπαντιμπάγκα), Κουγιατέ, Κλιέσταν, Πολάκ (77΄ Σουάρεζ), Μπουσουφά (66΄ Κανού), Λουκάκου
Διαιτητής: Σασά Κεβέρ (Ελβετία)
Κίτρινες κάρτες: Γκέντζογλου, Λεονάρντο, Νταντόμο - Λεζάρ

Πηγή
http://www.youtube.com/watch?v=ZI-p1Fjdg4w
http://www.sportnet.gr/report.php?id=242678