Κυριακή 25 Ιουλίου 2010

Aς μιλήσουμε για προσευχή...

Τα ευρήματα του πειράματος που διεξήχθη από το αμερικανικό ινστιτούτο HeartMath, αναφορικά με την επίδραση της σκέψης στην ύλη, δεν αφήνουν περιθώρια για παρερμηνείες:

Δείγματα από ανθρώπινο DNA προερχόμενο από ιστούς πλακούντα τοποθετήθηκαν σε δοκιμαστικούς σωλήνες και μοιράστηκαν σε δύο ξεχωριστές ομάδες ανθρώπων. Η πρώτη ομάδα ήταν εκπαιδευμένη ώστε να προβάλλει συναισθήματα αγάπης, ευγνωμοσύνης και εκτίμησης στα δείγματά της, ενώ η δεύτερη ομάδα μετέδιδε στο γενετικό υλικό που είχε στα χέρια της συναισθήματα θυμού, φόβου και σύγχυσης.

Δεν χρειάστηκε να περάσει πολύς χρόνος, προτού αρχίσουν να φαίνονται ξεκάθαρα τα αποτελέσματα του πειράματος. Οι ιστοί που είχαν δεχθεί τα αρνητικά συναισθήματα είχαν συσφιχθεί, συρρικνωθεί ή είχαν απενεργοπιήσει το γενετικό τους υλικό.

Αντίθετα, οι ιστοί που δέχτηκαν τα θετικά συναισθήματα των ερευνητών ήταν χαλαροί, υγιείς και είχαν αναπτυχθεί.

Το επόμενο πείραμα του εν λόγω ινστιτούτου έγινε σε ασθενείς με AIDS, όπου φάνηκε ξεκάθαρα ότι η προβολή συναισθημάτων αγάπης και ευγνωμοσύνης σε ομάδα ασθενών έκανε το ανοσοποιητικό τους σύστημα ακόμα και κατά 300.000 φορές πιο ισχυρό σε σύγκριση με άλλους ασθενείς, που δεν συμμετείχαν στο πρόγραμμα.

Σε ένα παρεμφερές πείραμα (που διεξήχθη από το πανεπιστήμιο McGill), φάνηκε ότι τα φυτά που ποτίζονταν από ανθρώπους που τα αγαπούσαν ήταν πολύ πιο ανεπτυγμένα και υγιή από παρόμοια φυτά που ποτίζονταν από έναν ψυχωσικό καταθλιπτικό. Η έρευνα έδειξε ότι ακόμα και το νερό που χρησιμοποιούσε ο τελευταίος είχε αποκτήσει σημαντικές διαφορές στη μοριακή του δομή λόγω των συναισθημάτων που του εξέπεμπε.

Αυτό που απέδειξαν τα παραπάνω πειράματα, δεν είναι τίποτα άλλο από το γεγονός ότι η σκέψη ασκεί έντονη επίδραση στην ύλη. Ο συνδυασμός εστιασμένης σκέψης, συναισθημάτων αγάπης και ευγνωμοσύνης και η συνειδητή πρόθεση είναι η "μαγική" συνταγή που δημιουργεί τις καταστάσεις που έχουμε μάθει να αποδίδουμε σε "θαύματα".

Όμως η προσευχή είναι πολλά περισσότερα από τα παραπάνω. Είναι η συνειδητή προσπάθεια ταύτισης και επικοινωνίας με τον Θεό (τον συμπαντικό νου, το πλατωνικό 'Εν, το αριστοτελικό Όλον, την κοσμική συνείδηση ή όπως αλλιώς προτιμάτε), συνδυασμένη με τα παραπάνω χαρακτηριστικά (εστιασμένη σκέψη, αγάπη και πρόθεση).

Δεν ειναι δύσκολο, ύστερα από όλα αυτά, να συνειδητοποιήσουμε γιατί ένας άνθρωπος που, μέσω της συνεχούς και συνειδητής προσευχής, έχει μάθει να ταυτίζεται και να συντονίζεται με το "Όλον" μπορεί να ασκήσει ασύγκριτα μεγαλύτερη επίδραση στην πραγματικότητα γύρω του, σε σύγκριση με κάποιον που προσπαθεί να κάνει το ίδιο μεμονωμένα και με ιδιοτέλεια (πιστεύοντας δηλαδή ότι το υπερφουσκωμένο του "εγώ" είναι ένας θεός που έχει το δικαίωμα να επιβάλλει τα "θέλω" του, όπως κυρήσσουν οι διάφορες New Age θεωρίες "αυτοβελτίωσης").

Πάρτε λοιπόν μια βαθιά εισπνοή, κλείστε τα μάτια και αρχίστε. Δοκιμάστε να συντονιστείτε με το σύμπαν γύρω σας, μέχρι να φτάσετε σε σημείο ταύτισης τέτοιο, ώστε να νιώθετε τα πάντα (ανθρώπους, ζώα, φυτά, παρόν, παρελθόν και μέλλον, ουράνια σώματα, στοιχεία της φύσης κλπ) να αντηχούν μέσα σας. Δουλέψτε τον εαυτό σας με συναισθήματα αγάπης και ευγνωμοσύνης και σχηματίστε νοητές εικόνες (όσο το δυνατόν πιο ζωντανές, με έντονα χρώματα, ήχους, αρώματα κλπ) μιας πιο όμορφης, δίκαιης και ηθικής πραγματικότητας.

Επιμείνετε στα παραπάνω, μιλήστε για αυτά στους γύρω σας και θα δείτε σταδιακά τον κόσμο μας να αλλάζει...

Πηγή

http://imerologio.info/index.php?id=66