Τρίτη, 14 Ιουλίου 2015

Θα ηγηθεί της ομάδας των "συνεπών" του ΣΥΡΙΖΑ ο Γ.Βαρουφάκης; - Οι "50" αναζητούν ηγέτη...

ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ-ΛΑΠΑΒΙΤΣΑΣ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ
Ηγέτη αναζητά η ευάριθμη ομάδα των 40-50 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, με βάση αυτούς της Αριστεράς Πλατφόρμας, οι οποίοι προτίθενται να καταψηφίσουν το νέο Μνημόνιο και να δημιουργήσουν δική τους Κοινοβουλευτική Ομάδα, πρακτικά ένα κόμμα στα "αριστερά" του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά με σαφώς ενθοκεντρικές αντιλήψεις, όπως αυτές που καταγράφονταν τους πρώτους μήνες της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
Και παρά την ισχυρή παρουσία του Π.Λαφαζάνη και της Ζ.Κωνσταντοπούλου, γνωρίζουν οι περισσότεροι ότι απαιτείται ένας άλλος δημοφιλής ηγέτης με εμπειρία διακυβέρνησης και αυτό δεν μπορεί να είναι άλλος από τον Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος από ένας υψηλού κύρους καθηγητής οικονομικών και master στην θεωρία των παιγνίων, περνώντας "δια πυρος και σιδήρου" και ερχόμενος σε μετωπική σύγκρουση με το σύνολο της εγχώριας ολιγαρχίας και της γραφειοκρατίας των Βρυξελλών και της αυταρχικής διακυβέρνησης του Βερολίνου, χαίρει την λαϊκής αποδοχής.


Και το κυριότερο: Δεν έχει "καεί" αποστασιούμενος στο "παρά 1'" από την τραδική εξέλιξη της συμφωνίας ενός τρίτου μνημονίου που θα οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην ολική καταστροφή της χώρας.
Η σημερινή αποκάλυψή του στην συνέντευξη στο βρετανικό Newstateman, όπου κατηγορεί για αναδίπλωση και υπαναχώρηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα απέναντι στους δανειστές, λέγοντας ότι "έπαψε να διαπραγματεύεται" είναι χαρακτηριστική του ηγετικού ντεμπούτου του!
Αν για οποιονδήποτε λόγο δεν κάνει δεκτό το χρίσμα ο Γ.Βαρουφάκης, τότε η ομάδα των "συνεπών" με τις προεκλογιές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ, τότε θα αποτανθούν σε άλλες προσωπικότητες, όπως ο Γ.Λαπαβίτσας.

Οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες...

 Πηγή