Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου 2013

Πρώτο κόμμα η ακροδεξιά της Μαρί Λε Πεν στη Γαλλία!

Αλέν Ντελόν: Επιτέλους! Ο κόσμος θέλει δράση...

Αίσθηση προκαλεί η πρωτιά της ακροδεξιάς στη Γαλλία αλλά και η αντίδραση του διάσημου ηθοποιού Αλέν Ντελόν, που δηλώνει ένθερμος υποστηρικτής της Λε Πεν.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε στην Γαλλία, για πρώτη φορά το ακροδεξιό κόμμα «Εθνικό Μέτωπο» της Μαρί Λε Πεν βρίσκεται στην πρώτη θέση στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων.

Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης δείχνουν μια αλματώδη άνοδο της ακροδεξιάς με ποσοστό 24%, που προηγείται με δυο μονάδες από το δεξιό κόμμα «Ump» που συγκεντρώνει 2% και με πέντε από τους Σοσιαλιστές που έχει μόλις το 19% των προτιμήσεων των Γάλλων ψηφοφόρων.

Με τις Ευρωεκλογές της Άνοιξης του 2014 να πλησιάζουν, η Γαλλία φαίνεται να ανησυχεί με την επιρροή της Λε Πεν και την άνοδο του κόμματός της, αλλά υπάρχουν και εξαιρέσεις.

Ο διάσημος Γάλλος ηθοποιός, δήλωσε την συμπάθειά του προς το «Εθνικό Μέτωπο», ενώ σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης που πραγματοποιήθηκε για το εβδομαδιαίο περιοδικό «Nouvel Observateur» δεν έκρυψε τη χαρά του αναφωνώντας «Επιτέλους!».

Συνεχίζοντας τις δηλώσεις του ο Ντελόν ανέφερε πως: «Το Εθνικό Μέτωπο είναι απολύτως σταθερό στις θέσεις του. Ο κόσμος δεν αντέχει πια τα παλιά κόμματα και τον τρόπο που μιλάνε και αντιμετωπίζουν τα προβλήματα. Αυτό που θέλουμε είναι δράση». Πηγή