Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Η ΜΑΥΡΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ…

— TΙΣ τελευταίες ημέρες η αγωνία τόσο της κυβέρνησης όσον και του σκληρού πυρήνα τής Ε.Ε και της Ευρωπαίκής Κεντρικής Τράπεζας έχει κορυφωθεί. Ο λόγος είναι ότι η οικονομική κατάσταση τής Ελλάδος ευρίσκεται σε τραγικό σημείο. Καταβάλλονται απεγνωσμένες προσπάθειες για την διάσωση των Ελληνικών τραπεζών των οποίων η ρευστότητα ευρίσκεται σε επικινδυνότατο σημείο. Τα αποθεματικά τους ευρίσκονται σε τραγικό κλάσμα ενώ οι επισφαλείς απαιτήσεις τους αγγίζουν το ιλιγγιώδες ποσό των €80 δις…! (εξ’ αντικειμένου είναι ανέφικτη η είσπραξη έστω και τού 5%). Από την άλλη πλευρά τα έσοδα του δημοσίου μειώνονται καθημερινά με αποτέλεσμα την δραματική μείωση τής ρευστότητας των δημοσίων ταμείων.
— Κάτω υπό τις παρούσες συνθήκες δύο τινά θα συμβούν στο άμεσο μέλλον (ημέρες η εβδομάδες!!!), ή θα αναγκασθεί η κυβέρνηση σε κούρεμα (κατάσχεση) των καταθέσεων, ανεξαρτήτως κατατεθειμένου ποσού, ή την αναγκαστική χρεωκοπία. Στη περίπτωση του κουρέματος των καταθέσεων τα περί εγγυημένων €100.000 ευρώ θα παραμερισθεί από …“το εθνικό συμφέρον”.


— Αξίζει να σημειωθεί ότι τις τελευταίες ημέρες παρατηρούνται αναλήψεις από τις τράπεζες αυξημένες κατά 43%…! Σήμερα η τράπεζα τής Ελλάδος παρουσίασε αύξηση … €2,55 δισ. τού πρωτογενούς πλεονάσματος στο α’ επτάμηνο του 2013…. μέ στοιχεία τα οποία είναι “μαγειρεμένα” σε μια προσπάθεια καθησυχασμού και παραπλάνησης…
— Αυτή είναι και κρυφή προετοιμασία στην οποία επιδίδεται το οικονομικό επιτελείο πυρετωδώς τις τελευταίες ημέρες και νύχτες. Δυστυχώς η μαύρη Παρασκευή είναι πολύ κοντά όπως και η κορύφωση τού δράματος τού Ελληνικού Λαού.

Νίκος Νικολάου


Πηγή  Πηγή