Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Κάμερον: «Θα πετάξουμε έξω από τη χώρα όσους την απειλούν»

Με αποχώρηση της χώρας του από την ευρωπαϊκή συνθήκη για τα «ανθρώπινα δικαιώματα» απείλησε  ο Βρετανός πρωθυπουργός David Cameron  εάν ο ίδιος θεωρήσει πως αυτή η κίνηση είναι αναγκαία για μια ασφαλή Βρετανία.
Ο Βρετανός πρωθυπουργός δήλωσε πως θα κάνει «ότι περνά από το χέρι του» για να κάνει βέβαιο πως η Βρετανία θα είναι σε θέση να απελάσει όσους αλλοδαπούς συνιστούν απειλή για τη Βρετανία και δεν έχουν κανένα δικαίωμα να βρίσκονται στη χώρα.
Πιο συγκεκριμένα ο David Cameron μιλώντας σε εκπομπή του BBC είπε:


"Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να σκεφτούμε τι ακριβώς θέλουμε να κάνουμε, ποιο είναι το αποτέλεσμα που επιδιώκουμε. Ως πρωθυπουργός θέλω να ξέρω να είμαι έτοιμος να απαντήσω στην ερώτηση: Μπορώ να κρατήσω τη χώρα μου ασφαλή;  
Για παράδειγμα είμαστε ικανοί να διώξουμε από τη χώρα όσους δεν έχουν κανένα δικαίωμα να είναι εδώ; Που απειλούν τη χώρα μας; Εγώ λέω ότι πρέπει να είμαστε ικανοί να το κάνουμε αυτό. Και θα το κάνουμε ότι και αν απαιτήσει ένα τέτοιο αποτέλεσμα".  
Και ο Βρετανός πρωθυπουργός συνέχισε:
"Έχουμε τους επόμενους 20 μήνες εντάξουμε στο πρόγραμμά μας οποιοδήποτε μέτρο είναι αναγκαίο για να φτάσουμε στο αποτέλεσμα που θέλουμε, το οποίο είναι η δυνατότητα να κρατήσουμε τη Βρετανία ασφαλή/ Αυτό θα απαιτήσει μια βρετανική χάρτα ανθρώπινων δικαιωμάτων κάτι που θα επιτρέψει στη χώρα να παραμείνει εντός της ευρωπαϊκής συνθήκης, την ίδια ώρα που οι δικαστές των ευρωπαϊκών δικαστηρίων ανθρώπινων δικαιωμάτων να σέβονται τις αποφάσεις της Βρετανίας".
Και κατέληξε απατώντας στο ερώτημα εάν αυτό σημαίνει αποχώρηση της Βρετανίας από την ευρωπαϊκή συνθήκη
«Μπορεί αυτό να είναι αποτέλεσμα στο οποίο θα καταλήξουμε στο τέλος. Αυτό όμως που οι συντηρητικοί ψηφοφόροι θέλω να γνωρίζουν είναι ότι σε μια κυβέρνηση η οποία θα είναι αυτοδύναμη και θα ηγείται από εμένα θα έχουμε τη δυνατότητα να πετάξουμε έξω από τη χώρα αυτούς  που απειλούν την ασφάλεια μας και τον τρόπο ζωής μας πολύ πιο γρήγορα και αποδοτικά από ότι γίνεται σήμερα».
Αυτά στη Βρετανία. Στην Ελλάδα με την εγκληματικότητα να έχει ξεπεράσει κάθε όριο από τους παράνομους αλλοδαπούς και με ολόκληρες περιοχές να στενάζουν κάτω από τις ορδές των λαθρομεταναστών, η κυβέρνηση προτιμά να ασχολείται με διώξεις κομμάτων χωρίς να δίνει δεκάρα για την ασφάλεια του Έλληνα πολίτη.
Είναι δυστυχώς μια τραγική κατάσταση με την οποία είμαστε αναγκασμένοι να μάθουμε να ζούμε.

Πηγή Guardian

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


Πηγή