Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2013

Βόμβα στα θεμέλια του καπιταλισμού> Η Μέρκελ έτοιμη να κουρέψει 80% τις καταθέσεις ύψους 200 δις ευρώ Ελλήνων στις ελβετικές τράπεζες!

Ένα κούρεμα που θα μείνει στην ιστορία του καπιταλισμού σχεδιάζει η Γερμανίδα καγκελάριος και ήδη προετοιμάζεται το έδαφος!
Η γερμανική κυβέρνηση έχει αγοράσει όλες τις λίστες των Ελλήνωνκαταθετών-η ελίτ της φοροδιαφυγής- στις ελβετικές τράπεζες και ετοιμάζεται αμέσως μετά τις εκλογές να κουρέψει 80% τις καταθέσεις τους.

Μάλιστα η υπόθεση είναι τόσο καλά δεμένη από τους Γερμανούς που τα ίχνη του χρήματος θα εντοπισθούν σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη εαν αποπειραθούν να τα ταξιδέψουν οι πονηροί συμπολίτες μας.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις οι καταθέσεις των Ελλήνων ανέρχονται στα 200 δις ευρώ!

Σε τράπεζες της Ελβετίας, που είναι οι κερδισμένοι της φοροδιαφυγής στην Ευρώπη, Έλληνες – άνθρωποι του χρήματος έχουν καταθέσεις περίπου 200 δισ. ευρώ και η Ελλάδα είναι ο χαμένος της φοροδιαφυγής, γράφει η αυστριακή εφημερίδα «Ντερ Στάνταρντ» σε σημερινό δημοσίευμά της που ασχολείται με την προχθεσινή μετάδοση του γαλλικού ντοκιμαντέρ «Ωρολογιακή βόμβα φοροδιαφυγή» του Ξαβιέ Αρέλ από το γαλλογερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο «Άρτε». 
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στο ντοκιμαντέρ αποκαλύπτεται, μεταξύ άλλων, πως γνωστός γαλλικός βιομηχανικός όμιλος με πολλά δισ. δολάρια ετήσιο κύκλο εργασιών, έχει μεταφέρει την έδρα του για λόγους ευνοϊκής φορολογίας στην Ελβετία, κάτι που κάνουν και άλλες πολυεθνικές εταιρείες και με τον τρόπο αυτό η Γαλλία χάνει σε φόρους περισσότερα από 30 δισ. ευρώ ετησίως. 
Αναφορές γίνονται στις υπεράκτιες εταιρείες, για παράδειγμα στα νησιά Κέιμαν, όπου είναι «εγκαταστημένες» σε τετραώροφο κτίριο 18.000 τέτοιες εταιρείες ή στο Ντελαουάρε, όπου οι Αμερικανοί έχουν τη δική τους φορολογική όαση και όπου σε ένα μονοόροφο κτίριο είναι καταχωρισμένες περί τις 285.000 εταιρείες των οποίων οι ιδιοκτήτες παραμένουν μυστικοί.

Οι απώλειες των ΗΠΑ από φοροδιαφυγή υπολογίζονται σε 100 δισ. δολάρια ετησίως, ενώ σε παγκόσμια κλίμακα 21 έως 32 τρισ. δολάρια κρύβονται σε φορολογικούς παραδείσους.
Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, για την παραγωγή του γαλλικού ντοκιμαντέρ, το οποίο παρουσιάζει και ειρωνικές πτυχές, έχουν γίνει επισταμένες έρευνες, ενώ πρόκειται να επαναληφθεί η μετάδοσή του στις 14 και στις 24 Σεπτεμβρίου.


Πηγή