Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Έλληνας ο πρώτος άνθρωπος που πέταξε

Οι τελευταίες ανακαλύψεις του Πανεπιστημίου "BILGI" ανατρέπoυν τα ιστορικά κατεστημένα

Έλληνας από την Κωνσταντινούπολη ήταν ο πρώτος άνθρωπος που πέταξε για πρώτη φορά στον κόσμο τον 17ο αιώνα.
Τώρα έρχονται στο φως μυστικά φυλαγμένα για αιώνες . 
Σύμφωνα με τον Τούρκο καθηγητή ΣΙΝΑΝ ΤΣΕΤΙΝ , Έλληνας ήταν ο πρώτος άνθρωπος που πέταξε .
























 Όπως αναφέρει, ο Τούρκος χρονογράφος και περιηγητής Evliya Celebi ,στο φημισμένο δεκάτομο έργο, το Seyahatnâme - «Βιβλίο των ταξιδιών»  , τον 17ο. αιώνα και συγκεκριμένα στις 8 Νοεμβρἰου 1637 ,  κάποιος ονόματι  ,Αχμέτ Τσελεμπί  με φτερά που κατασκεύασε ο ίδιος πέταξε απο τον Πύργο του Γαλατά , απέναντι στην Ασιατική ακτή της Κωνσταντινούπολης.
Ο τότε Σουλτάνος Μουράτ ο Δ᾽ , για το κατόρθωμα του αυτό του προσέφερε ένα κουτί με χρυσές λίρες και τον εξόρισε στο Αλγέρι.
Πρόσφατα , ο καθηγητής ιστορίας Sinan Cetin του Πανεπιστημίου "BILGI" Κωνσταντινούπολης  , ανακοίνωσε ότι βάσει των τελευταίων ερευνών προκύπτει ότι o άνθρωπος αυτός δεν ήταν Τούρκος αλλά Ρωμιός και το πραγματικό του όνομα  ήταν Αρσένιος Τσελέπης, γιος του Σάββα και της Ελισάβετ Τσελέπη από τα Ταταύλα.
 Η Δύση το κατόρθωμα αυτό το απέκρυψε όπως και οι Τούρκοι απέκρυψαν την Ιθαγενεια του για ευνόητους λόγους . 
Οι Δυτικοί μέχρι σήμερα θεωρούν ότι οι πρώτοι άνθρωποι που πετάξανε εκτός από τους μυθικούς Ίκαρο και Δαίδαλο, ήταν οι αδελφοί Joseph Michel και Jacques Etienne Montgolfier το 1783.
Σήμερα ανατρέπονται τα ιστορικά κατεστημένα . Η ημερομηνία του τολμηρού αυτού επιτεύγματος έγινε 146 χρόνια πριν από τους αδελφούς Montgolfier , το 1637  στις 8 Νοεμβρίου, την ημέρα της εορτής του Αρχάγγελου Μιχαήλ από τον Έλληνα Άρσένιο Τσελέπη.
Την ημερομηνία αυτή οι δικοί μας "γνωστοί" ιστορικοί την αμφισβητούν , ισχυριζόμενοι ότι  βάσει των δικών τους υπολογισμών δηλαδή του Οθωμανικού ημερολογίου και του σημερινού ,το επίτευγμα δεν έγινε την ημέρα της εορτής του  Αρχάγγελου Μιχαήλ αλλά δύο ημέρες αργότερα.
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ !!!