Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2013

ΕΤΟΙΜΑΖΑΝ ΓΙΑ ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ ΤΟ ΣΚΥΛΙ ΠΟΥ ΓΑΒΓΙΣΕ ΣΤΗ ΤΡΟΙΚΑ;

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Ο ΡΟΥΜΠΙ!!! ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ – ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ Ο ΚΑΜΙΝΗΣ
Για ποιο λόγο "συνελήφθη" ο Ρούμπι, ένα από τα σκυλιά που γάβγισαν την τρόικα κατά την πρόσφατη επίσκεψη της στην Αθήνα - Τι απαντά ο Γ. Καμίνης
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της τρόικας στην Αθήνα, στις 3 Μαρτίου, τρεις σκύλοι που κυκλοφορούσαν στην περιοχή του Συντάγματος "υποδέχτηκαν" με γαβγίσματα τους επικεφαλής.
Οι τρεις σκύλοι, ο Ρούμπι, ο Στράτος και ο Σάκης όπως τους έχουν βαφτίσει οι άνθρωποι που τους ταΐζουν καθημερινά, βρίσκονταν έξω από το υπουργείο Οικονομικών. Και οι τρεις, έφεραν καρτέλες στα κολάρα τους με τα τηλέφωνα εκείνων που τους φροντίζουν.
Μετά την επίθεση, ο ένας από τους τρεις σκύλους, ο Ρούμπι, "συνελήφθη" και οδηγήθηκε στον καταυλισμό που χρησιμοποιεί ο Δήμος Αθηναίων στα Μέγαρα για να "εξορίζει" τα αδέσποτα σκυλιά της πρωτεύουσας.


 

Όπως αποκαλύπτει η "Εφημερίδα των Σκύλων", ένας πολίτης εμφανίστηκε στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Αθηναίων -όπου προΐσταται ο αντιδήμαρχος για θέματα Πρασίνου και Περιβάλλοντος Άγγελος Αντωνόπουλος- και διαμαρτυρήθηκε ότι ενώ καθόταν σε καφετέρια της πλατείας Συντάγματος ένας σκύλος του "επιτέθηκε". Οι υπάλληλοι του Δήμου άρχισαν να ...ψάχνουν για τον σκύλο και τελικά συνέλαβαν τον Ρούμπι.
Οι περίοικοι της οδού Ερμού, που φροντίζουν τα σκυλιά της περιοχής, διαμαρτυρήθηκαν εξηγώντας ότι ο Ρούμπι δεν κυκλοφορεί στην πλατεία Συντάγματος παρά μόνο στους πιο κάτω δρόμους. Επίσης τόνισαν ότι δεν είναι επιθετικός στους ανθρώπους και άρα αποκλείεται να είναι ο "δράστης".
Κατά τις ίδιες πληροφορίες λόγω των αντιδράσεων που υπήρξαν ενημερώθηκε και ο ίδιος ο δήμαρχος Γ. Καμίνης ο οποίος έδωσε τελικά την έγκριση να "συλληφθεί" ο Ρούμπι. Όπερ και εγένετο.
Την Τετάρτη ωστόσο, η αρμόδια επιτροπή του δήμου, υπό τη θύελλα των αντιδράσεων υποχρεώθηκε να αποφασίσει την άμεση απελευθέρωσή του σκυλιού από το καταφύγιο "Αστική Πανίδα". Σύμφωνα με πληροφορίες και καταγγελίες πολιτών που επικαλούνται blogs στο διαδίκτυο, το σκυλί προοριζόταν μάλιστα για ευθανασία κάτι που απεφεύχθη την τελευταία στιγμή λόγω της δημοσιότητας που πήρε το θέμα. Ο Δήμαρχος Αθηναίων, διέψευσε πάντως την πληροφορία.
Σάλος στο Twitter
Για το θέμα τοποθετήθηκε και ο ίδιος μέσα από το επίσημο προφίλ της Δημαρχίας στο Twitter.
"Σκυλιά που δαγκώνουν πρέπει να παρακολουθούνται επί δεκαπενθήμερο. Αν είναι καλά επιστρέφουν στην πόλη. Αυτό προβλέπει ο νόμος". έγραψε χαρακτηριστικά, απαντώντας σε δεκάδες χρήστες που απέστειλαν ερωτήσεις για να ενημερωθούν για την εξέλιξη της υπόθεσης.
Να σημειωθεί, ότι κανένα από τα τρία σκυλιά δεν δάγκωσαν τους επικεφαλής της τρόικας.
"Μετά τη σημερινή συνεδρίαση του 5μελούς συμβουλίου του προγράμματος, θα επιστρέψουν στην πόλη, όπως προβλέπεται από τον νόμο", έγραψε στη συνέχεια.


Πηγή