Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΕΣ ΧΤΙΖΟΥΝ ΤΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΣΟΛΟΜΩΝΤΑ ΣΤΗΝ …ΒΡΑΖΙΛΙΑ

Πολλές αντιδράσεις από το Ινστιτούτο του Ναού της Ιερουσαλήμ

   Η «Οικουμενική Εκκλησία του Βασιλείου του Θεού», τοποθέτησε με μια μεγάλη τελετή το περασμένο Σαββατοκύριακο, τον ακρογωνιαίο λίθο του Ναού του Σολομώντα στο Σάο Πάολο, ως αφετηρία για μεγάλες κατασκευές. Στην πέτρα είναι χαραγμένος ο στίχος: "κἀγὼ δέ σοι λέγω ὅτι σὺ εἶ Πέτρος, καὶ ἐπὶ ταύτῃ τῇ πέτρᾳ οἰκοδομήσω μου τὴν ἐκκλησίαν, καὶ πύλαι ᾅδου οὐ κατισχύσουσιν αὐτῆς» (Κατά Ματθαίον 16:18).«Η πέτρα δεν είναι ο Πέτρος, αλλά η πίστη στο ζωντανό Θεό», δήλωσε ο Επίσκοπος Adir Macedo, ο οποίος πραγματοποίησε την τελετή.

Και ο επίσκοπος δήλωσε: «Αυτή η πέτρα είναι αυτή που θα σώσει το λαό του και πραγματοποιείται(η σωτηρία) ξεκινώντας από σήμερα. Θα χτίσουμε τον ναό εδώ (Σάο Πάολο), προς δική μας χαρά. Οι Ιουδαίοι, στο Ισραήλ, κλαίνε γιατί δεν έχουν τόπο για να κάνουν τις θυσίες τους στο Θεό, αλλά όλοι εμείς χαιρόμαστε για την κατασκευή αυτού του ναού. Το όνειρό μου ήταν ο καθένας να μπορούσε να πάει στο Ισραήλ, αλλά είναι σχεδόν αδύνατο. Αφού  οι Βραζιλιάνοι δεν μπορούν να πάνε στο Ισραήλ, τότε ας φέρουμε το Ισραήλ  στη Βραζιλία


 Πληροφορίες κατασκευής: Το κτήριο θα αναπτυχθεί σε έκταση περίπου 28.000 τ.μ. στην λεωφόρο Celso Garcia, στο Bras  στο Sao Paulo (SP).Πρόκειται για σχεδόν 74.000 τετραγωνικά μέτρα κτιστού χώρου και θα χωρίζεται σε δύο μεγάλα τμήματα, που θα συνδέονται με μια γέφυρα και θα μπορεί να φιλοξενήσει άνετα λίγο πάνω από 10 χιλιάδες άτομα. Οι αριθμοί του προγράμματος αυτού είναι καταπληκτικοί. Για παράδειγμα, ο όγκος του μπετόν, το οποίο θα είναι περίπου 28 000 m³, και το ποσό του χάλυβα που θα χρησιμοποιηθεί, το οποίο είναι σχεδόν 2 χιλιάδες τόνοι. Το μπροστινό κτίριο, εξοπλισμένο με 11 ορόφους, και ύψος 56 μέτρα, μετρούμενο από το έδαφος - χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ότι 7 μέτρα πιο κάτω θα υπάρχουν οι δύο υπόγειοι σταθμοί αυτοκινήτων με περίπου 1200 θέσεις στάθμευσης. 

Το  αντίγραφο του Ναού του Σολομώντα στο Σάο Πάολο αποκτά τον θεμέλιο λίθο.  
Η Οικουμενική Εκκλησία του Βασιλείου του Θεού, με επικεφαλής τον Επίσκοπο Εντίρ Μακέντο (Edir Macedo), ανακοίνωσε τα σχέδιά της να χτίσει ένα τεράστιο αντίγραφο του ναού του Σολομώντα. Η εκτίμηση του κόστους $ 360 εκατομμύρια, 55 μέτρων (18 ορόφων), και με θέσεις για 10.000 άτομα. Το σχέδιο περιλαμβάνει επίσης ένα χώρο στάθμευσης για 1.000 αυτοκίνητα, τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά στούντιο και δωμάτια με χώρο για 1.300 μαθητές.

«Θα είναι συγκλονιστικό
» είπε ο  Macedo, «Θα είναι όμορφα, όμορφα, όμορφα. Το πιο όμορφο πράγμα από όλα. Εξωτερικά μοιάζει με αυτόν που χτίστηκε στην Ιερουσαλήμ».


Το Ινστιτούτο του Ναού στην Ιερουσαλήμ βλέπει το θέμα με άλλη ματιά, πως είναι «μια πράξη αλαζονείας απέναντι στο Θεό. Το σχέδιο αυτό είναι ένα αστείο που πηγαίνει άμεσα ενάντια σε οτιδήποτε αντιπροσωπεύει τον Ιερό Ναό της Ιερουσαλήμ».

Η «Οικουμενική εκκλησία» έχει δαπανήσει περίπου 14.400.000 δολάρια για την εισαγωγή πέτρας από το Ισραήλ. Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα The Guardian, ο ναός θα είναι εμπνευσμένος από το ναό του βασιλιά Σολομώντα και θα υπάρχει ένα αντίγραφο της Κιβωτού της Διαθήκης στο κέντρο του ιερού.

Ο Ραβίνος Chaim Richman του Ινστιτούτου του Ναού γράφει, «Είμαστε σήμερα μάρτυρες ενός γεγονότος που προσπαθεί να αφαιρέσει τη νόμιμη σχέση του Ισραήλ με την Ιερουσαλήμ. Αυτό το σχέδιο για την κατασκευή μιας  μέγα-εκκλησίας αντιπροσωπεύει το επόμενο βήμα να αφαιρέσει όλα τα νόμιμα δικαιώματα  της Ιερουσαλήμ ...».

«Η Αγία Γραφή διδάσκει ότι η ουσία της Ιερουσαλήμ είναι η παρουσία του Θεού», δήλωσε ο ραββίνος Richman, αναφέροντας ακόμα μια προφητεία από το βιβλίο του Ησαΐα 2:02: «ὅτι ἔσται ἐν ταῖς ἐσχάταις ἡμέραις ἐμφανὲς τὸ ὄρος κυρίου καὶ ὁ οἶκος τοῦ θεοῦ ἐπ' ἄκρων τῶν ὀρέων καὶ ὑψωθήσεται ὑπεράνω τῶν βουνῶν καὶ ἥξουσιν ἐπ' αὐτὸ πάντα τὰ ἔθνη καὶ πορεύσονται ἔθνη πολλὰ καὶ ἐροῦσιν δεῦτε καὶ ἀναβῶμεν εἰς τὸ ὄρος κυρίου καὶ εἰς τὸν οἶκον τοῦ θεοῦ ιακωβ καὶ ἀναγγελεῖ ἡμῖν τὴν ὁδὸν αὐτοῦ καὶ πορευσόμεθα ἐν αὐτῇ ἐκ γὰρ σιων ἐξελεύσεται νόμος καὶ λόγος κυρίου ἐξ ιερουσαλημ».

«Ο προγραμματισμένος μέγα-ναός από τον επίσκοπο Macedo» λέει ο ραβίνος Richamn, «είναι ένας σφετερισμός και μια κακοποίηση ενός ιερού χώρου και της ιδέας του Ιερού Ναού η οποία εκπροσωπείται στην Αγία Γραφή, και είναι επίσης ένας βάναυσος τρόπος οικειοποίησης των ιερών αξιών του Ιουδαϊσμού. Η Θεϊκή Παρουσία του Κυρίου δεν μπορεί να αντιγραφεί ή απλούστερα να υποστεί αυτή την κακομεταχείρηση και να μεταφερθεί σε άλλο τόπο. Όλο αυτό δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια  κυνική προσπάθεια χειραγώγησης από την  «Οικουμενική Εκκλησία του Βασιλείου του Θεού» ώστε να χωρέσει το παγκόσμιο μήνυμα της Βίβλου στη δική της ατζέντα».

Το Ινστιτούτο του Ναού, μια θρησκευτική και εκπαιδευτική μη κερδοσκοπική οργάνωση, είναι αφιερωμένο στην φροντίδα όλων των πτυχών των Βιβλικών εντολών για την οικοδόμηση του Ιερού Ναού του Θεού στο όρος Μοριάχ στην Ιερουσαλήμ. Επικεντρώνεται πιο πολύ στην προσπάθειά να αποκατασταθεί ο Ιερός Ναός στην Ιερουσαλήμ.

Το 1992, ο Επίσκοπος Macedo ήταν ένδεκα μέρες στη φυλακή για απάτη. Τον περασμένο χρόνο, υπήρξε κατηγορία στο Σάο Πάολο εναντίον του Macedo σύμφωνα με την οποία ο ίδιος και ένας ακόμη πάστορας έβαλαν στην τσέπη δισεκατομμύρια δολάρια και χρησιμοποίησαν τα χρήματα αυτά για να αγοράσουν ακίνητα και αυτοκίνητα. Ο Macedo, υπερασπιστής της θεολογίας της ευημερίας και ιδιοκτήτης ενός ιδιωτικού jet αξίας 81 εκατομμυρίων δολαρίων, αρνήθηκε τις κατηγορίες.