Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

''Η ηρωική επέτειος του Πολυτεχνείου έγινε στις 17 Νοεμβρίου 1821''

Αυτό κι άλλα πολλά μαθαίνουμε από την παρακάτω ''απολαυστική'' έκθεση μαθητή για τη 17 Νοέμβρη



 
 
 
ΕΚΘΕΣΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ 1821
 
 Σήμερα , η κυρία μας μάς είπε να γράψουμε έκθεση για την επέτειο του Πολυτεχνείου.
... Η επέτειος του Πολυτεχνείου είναι μια πολύ ηρωική ωραία επέτειος . Επίσης , είναι μια πολύ ηρωική επέτειος . Και είναι ηρωική γιατί μαζεύτηκαν πάρα πολλοί ήρωες και έκαναν πάρα πολύ ηρωικά πράγματα. Τα ηρωικά αυτά πράγματα τα έκαναν στο Πολυτεχνείο και γιαυτό ονομάζεται
Η ηρωική επέτειος του Πολυτεχνείου έγινε στις 17 Νοεμβρίου 1821 . Τότε μια χούφτα Έλληνες πολεμήσανε γενναία τους Γερμανούς κατακτητές που ήρθανε να πατήσουνε τα άγια ελληνικά χώματα . Και αν τα πατούσανε μονο και μετά φεύγανε, δε θα μας πείραζε . Αλλά αυτοί τα πατάγανε για πολλά χρόνια . Κι έτσι οι Έλληνες νευριάσανε και τους πολεμήσανε γενναια και μετά πεθάνανε.
Αρχηγός των Γερμανών ήταν ο Αλή Πασάς και οι Σαράντα κλέφτες. Οι Σαράντα κλέφτες όμως μαλώσανε με τον Αλή Πασά και δεν μιλιόντουσαν . Κι ανέβηκαν στα βουνά και γίνανε οι Σαράντα κλέφτες και αρματολοί . Και πήρανε τα τανκς και μπήκανε στο Πολυτεχνείο ...( Και δεν θυμάμαι τώρα εγω ποιοι ήταν οι κακοί άνθρωποι .Αυτοί που μπήκανε με τα τανκς ? Ή αυτούς που τους πάτησε το τανκς ? Ή το ένα ή το άλλο ....)

Στην επέτειο του Πολυτεχνείου όλα τα σκίαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά.
Και τα παιδιά πηγαίνανε στο κρυφό σχολειό και τραγουδούσανε το ....φεγγαράκι μου λαμπρό φέγγε μου να περπατώ...που εγώ το έχω σε CD σε δεύτερη εκτέλεση με την Πέγκυ Ζήνα.
Και την ώρα που πηγαίνανε στο σχολειό ήρθε ο Χίτλερ - που ήταν κολλητός του Κιουταχή - και τους έπιασε και τους έβαλε στο Πολυτεχνείο . Και απέξω μαζεύτηκαν η μαμά τους , ο μπαμπάς τους και οι γενίτσαροι που τους έριχναν δακρυγόνα .Και τότε μπήκε το τανκς μέσα και οι φοιτητές έκαναν την ηρωική έξοδο, που απο τότε την ονομάζουμε ηρωική έξοδο του Μεσολογγίου ή του Πολυτεχνείου....
Η επέτειος του Πολυτεχνείου πριν γίνει επέτειος ήταν ένα μαύρο χάλι..Οι άνθρωποι δεν ήξεραν ακόμα ότι κάποτε αυτό το πράγμα θα γίνει επέτειος ...Και ήταν πολυ δυστυχισμένοι και τρώγανε γάτες. Μη βλέπεις τώρα τη γάτα που ούτε να τη βάλουμε στο στόμα μας . Εκείνα τα χρόνια το μόνο χειρότερο από το να είσαι Έλληνας ήτανε να ήσουν γάτα ! Και πεκινουά !!!!!!
Στην επέτειο πριν γίνει επέτειος στην Ελλάδα είχαμε χούντα ...Στην χούντα αρχηγόπουλα ήτανε ο κύριος Παττακός , ο Αλή Πασάς και ο κύριος Ες-Ες .. Αυτοί ήτανε τρεις κολλητοί. Και μια μέρα που βαρεθήκανε το Game Boy , για να περάσει η ώρα είπανε δεν κανουμε μιά χούντα που , μια μέρα θα γίνει επέτειος ? Και κάνανε και περάσανε αυτοί καλά και εμείς χειρότερα...Και όσο ο λαός πείναγε , αυτοί τρώγανε όσα πεκινουά θέλανε....!!!!!
Και τότε ο Παλαιών Πατρών Γερμανός αποφάσισε να μην είναι πια Γερμανός και τα πήρε στο κρανίο. Και ανέβηκε πάνω σε ένα τανκς με τετρακίνηση και ύψωσε το λάβαρο της επανάστασης πάνω στον αερόσακο...Και μετά ανέβηκε στην Ακρόπολη και έριξε τη σημαία του κατακτητή κάτω . Και όπως έπεφτε η σημαία βρήκε έναν ηρωικό Έλληνα στο κεφάλι και πέθανε με ηρωικό θάνατο.
Είμαι πολύ περήφανος για όλα αυτά, γενικώς . Γιατί αν δεν είμαι περήφανος , δε θα πιάσω ούτε τη βάση στην Έκθεση...!!!!
Και δεν ξέρω γιατί ο μπαμπάς μου θύμωσε τόσο πολύ όταν τη διάβασε...
Γιατί ο μπαμπάς μου ήτανε, λέει, στο Πολυτεχνείο, τη νύχτα που το Πολυτεχνείο έγινε επέτειος ..!
Ο μπαμπάς μου έχει καράφλα και το ήξερα ότι είναι μεγάλος . Αλλά δεν ήξερα ότι είχε γεννηθεί το 1821....!!!!!!



Από το βιβλίο της Έλενας Ακρίτα "ΧΤΥΠΟΚΑΡΔΙΑ ΣΤΟ ΚΡΑΝΙΟ"



 Πηγή