Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Μυθωδία : Το κάλεσμα για την επιστροφή των Ολυμπίων Θεών.














Τo καλοκαίρι του 2001 στο χώρο των Στηλών του Ολυμπίου Διός δόθηκε μια συναυλία του διάσημου ανά τον κόσμο συνθέτη Βαγγέλη Παπαθανασίου υπό την πλήρη χρηματοδότηση της NASA που δαπάνησε περίπου 6 εκατομμύρια ευρώ. Ο λόγος της πραγματοποίησης αυτής της συναυλίας ήταν η αποστολή σήματος εικόνας και ήχου στον πλανήτη Άρη!



Οι εικόνες που επιλέχθηκαν, δείχνουν εκτός φυσικά της Ακροπόλεως, προτομές του Δία, της Αθηνάς, του Περικλέους, καθώς και άλλων Αρχαίων Ελλήνων αλλά και Ολύμπιων θεών. Η σύνθεση ήταν στα Αρχαία Ελληνικά και οι στίχοι αναφέρουν επίκληση επιστροφής του Δία και κάποιων θεών, στα κρυφά και αφού ενημερώσουν πρώτα κάποιους...
Η Μυθωδία, μετά την παγκόσμια προβολή της προκάλεσε ποικίλα σχόλια και γέννησε πολλά ερωτήματα. Γιατί ένα τέτοιο μήνυμα έπρεπε να βγει στο διάστημα; Μήπως υπάρχει κάποιος να το ακούσει; Μάλλον η NASA γνωρίζει χρόνια τώρα τι ‘’παίζει’’ με τις εξωγήινες οντότητες, που όπως φαίνεται μετά από την αποστολή της Μυθωδίας, επισκέπτονταν από τα αρχαία χρόνια τη Γη αλλά και τη χώρα μας!

Δείτε όλη τη διάσημη συναυλία, στο παρακάτω βίντεο...





 Πηγή