Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Diesel: Θα αναστηλώσει τη γέφυρα Rialto στη Βενετία





Μόδα που στηρίζει

Μετά τον εκατομμυριούχο πρόεδρο της Tod’s Diego Della Valle o οποίος πριν από λίγους μήνες πρόσφερε 35 εκατομμύρια δολάρια για την αποκατάσταση του Κολοσσαίου στη Ρώμη, ένα άλλο διάσημο brand αυτό της Diesel, αποφάσισε ν’ακολουθήσει τα βήματά του, σώζοντας ένα ακόμη διάσημο μνημείο, όχι από τους μονομάχους… αλλά από τη φθορά που προκαλούν οι τουρίστες!

Συγκεκριμένα ο ιδρυτής της Diesel, Renzo Rosso, προσφέρθηκε να χρηματοδοτήσει τις εργασίες αποκατάστασης της διάσημης γέφυρας Rialto, στη Βενετία. Η γέφυρα του 16ου αιώνα, αποτελεί ένα από τα διασημότερα μνημεία στην Ιταλία, με 20 εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο ν’αφήνουν τα ίχνη τους πάνω στα εύθραυστα πλέον μάρμαρά της.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Corriere Della Sera, τις επόμενες ημέρες αναμένεται ν’ανακοινωθεί το ύψος της χορηγίας που θα προσφέρει ο Rosso, ο οποίος θεωρείται ένας από τους πλουσιότερους και πλέον επιτυχημένους ιταλούς επιχειρηματίες. Η γέφυρα Rialto, η οποία βρίσκεται στο Grand Canal, ολοκληρώθηκε το 1592, ενώ στην πρόσφατη ιστορία, για δεκαετίες η Βενετία επωφελούνταν από έναν ειδικό νόμο σύμφωνα με τον οποίο η Ρώμη χορηγούσε έξτρα κεφάλαια για τη συντήρηση σε παλάτια και κανάλια. Όταν η κυβέρνηση του Silvio Berlusconi μείωσε τα χρήματα, οι αρχές άρχισαν να φλερτάρουν με τις ιδιωτικές χρηματοδοτήσεις για ν’αντιμετωπίσουν το έλειμμα. Σήμερα λοιπόν, πολλά palazzi και εκκλησίες συνεχίζουν να στέκονται στη θέση τους, χάρη στην οικονομική υποστήριξη μεγάλων οίκων όπως οι Βulgari, Louis Vuitton, Prada, καθώς και από ένα ίδρυμα που έχει δημιουργήσει ειδικά για αυτό το σκοπό ο Francois Pinault, o διάσημος γάλλος δισεκατομμυριούχος πολυτελών ειδών και συλλέκτης έργων τέχνης.


Πηγή
http://www.stylista.gr/style/fashion-news/6698~Diesel-8a-anasthlwsei-th-gefyra-Rialto-sth-Benetia~article