Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Το πιο εμβληματικό μαγαζί στο Κολωνάκι έβαλε λουκέτο, λόγω κρίσης και μεταναστών

Τι λέει ένας από τους τρεις ιδιοκτήτες του για την απρόσμενη εξέλιξη, μετά από 24 χρόνια λειτουργίας. Όλα κάποτε έχουν ένα τέλος...

Το πιο εμβληματικό μαγαζί στο κολωνάκι, το «Rock ΄n΄ Roll», στον αριθμό 6 της Λουκιανού, έκλεισε έπειτα από 24 χρόνια λειτουργίας. Ενας από τους τρεις ιδυτές του, ο κ. Ανδρέας Πιτσιλής, εξηγεί έφτασε στο τέλος: «Δεν είχαμε σκοπό να το κλείσουμε.Ετοιμαζόμασταν να υπογράψουμε καινούργιο συμβόλαιο και μέσα στην κρίση μας ζήτησαν αύξηση 20%-25%!




Μας έκλεισε και ο δήμος για 40 ημέρες για παράνομη στάθμευση, γιατί ενώ είμαστε το μοναδικό μαγαζί στο Κολωνάκι που έχει 30 θέσεις πάρκινγκ στο Ρolis Ρark,ένα βράδυ ο παρκαδόρος πάρκαρε απ΄έξω.
Είχαμε και δύο καταγγελίες για υπέρβαση ωραρίου, παρότι εμείς, όπως και κάποιοι άλλοι, είχαμε παράταση μέχρι τη μία...Αυτά βέβαια ήταν η αφορμή. Το ουσιαστικό θέμα είναι ότι τα τελευταία χρόνια βλέπουμε μια απαξίωση του κέντρου της Αθήνας.Είναι τόσο δύσκοληπλέον η πρόσβαση με τις διαδηλώσεις , τις απεργίες τα επεισόδια και τα σπασίματα.Γίνεται ένα μικροεπεισόδιο στα Εξάρχεια και τοβράδυ έχεις δέκα ακυρώσεις.Παλιά η Λουκιανού γέμιζε από τις ουρές έξω από το Rock΄n΄Roll, τώρα από τις ουρές έξω από την πακιστανική πρεσβεία. Δεν έχω τίποτα με τους ανθρώπους, είναι γλυκύτατοι, απλά έχει αλλάξει η φυσιογνωμία του κέντρου της Αθήνας. Εμείς μεγαλώσαμε εδώ, το αγαπάμε το κέντρο αλλά ο κόσμος πλέον το αποφεύγει.Στη γειτονιά χαιρετιόμαστε με τις ηλικιωμένες κυρίες που έχουν απομείνει, τα παιδιά τους όμως έχουν φύγει με τις οικογένειές τους για τα προάστια. Η νύχτα έχει γίνει μίζερη. Αλλά και τα μεσημέρια του Σαββάτου είναι “νεκρά”.Ο κόσμος δεν πάει για ψώνια.Περπατάς στην στην Πατριάρχου Ιωακείμ ή την Κανάρη και τα μαγαζιά είναι ελάχιστα. Παντού πια βλέπεις ενοικιαστήρια. Νομίζω ότι όσον αφορά τα μπαρ στοΚολωνάκι του χρόνου θα έχουν μείνει οι μισοί».

Πηγή
http://www.blogger.com/post-edit.g?blogID=4281471608607963603&postID=8385350677183582738