Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ

Μάχες αυτή την ώρα στο κέντρο του Λονδίνου μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών. Πάνω από 250.000 διαδηλωτές έχουν βγεί στους δρόμους και διαμαρτύρονται για τα νέα σκληρά μέτρα λιτότητας. Κάποιοι όχι ειρηνικά. Τα περισσότερα επεισόδια έγιναν στην Oxford Street. Πολλοί από τους διαδηλωτές προσπάθησαν να προπηλακίσουν όσους εργάζονταν σε μεγάλα πολυκαταστήματα.



Μία ομάδα διαδηλωτών που επιχείρησαν να καταλάβουν καταστήματα στο κεντρικό Λονδίνο συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν ξεχυθεί στους δρόμους του Λονδίνου σε μία μαζική διαμαρτυρία κατά των περικοπών και της λιτότητας που επιβάλλει η κυβέρνηση συνασπισμού.

Αντικυβερνητικοί διαδηλωτές έσπασαν τα τζάμια της τράπεζας HSBC, όπως και των Loyds και Santander και έγραψαν στους τοίχους τα συνθήματα "σπάστε τις τράπεζες" και "κλέφτες", ενώ και το ξενοδοχείο Ritz και το κατάστημα Ann Summers έγιναν στόχος των διαδηλωτών.

Δεκατέσσερις διαδηλωτές έχουν τραυματιστεί στο κέντρο του Λονδίνου, με δώδεκα εξ αυτών να έχουν τραυματιστεί ελαφρά και δύο να φέρουν μη ανησυχητικά για τη ζωή τους τραύματα.














Πηγή

http://anergoidimosiografoi.blogspot.com/2011/03/blog-post_4138.html
http://www.newsit.gr/