Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

ΑΕΚ ΚΕΡΚΥΡΑ 0 0 (5-1-2011)



Όταν είσαι απόλυτα κυρίαρχη για 90 λεπτά, παίζεις μονότερμα τον αντίπαλό σου ο οποίος είναι «ταμπουρωμένος» συνεχώς, δημιουργείς τουλάχιστον 9 καλές ευκαιρίες, τις 7 με τον ίδιο παίκτη (Μπλάνκο) και δεν καταφέρεις να σκοράρεις, τότε για το 0-0 και την απώλεια βαθμών δεν σου φταίει κανείς άλλος...

Η ΑΕΚ έμεινε, λοιπόν, στη «λευκή» ισοπαλία με την Κέρκυρα στο ΟΑΚΑ, στην πρεμιέρα του δεύτερου γύρου και έκανε κακό ποδαρικό στο 2011, προκαλώντας, στο τέλος, τη δυσφορία των (λιγοστών) οπαδών της, που ξέσπασαν σε αποδοκιμασίες. Ετσι η «Ενωση» έχασε και άλλο έδαφος σε σχέση με την κορυφή αλλά κυρίως απέτυχε να «φτιάξει» την ψυχολογία της εν όψει των δύο προημιτελικών του Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό.

Ο Μανόλο Χιμένεθ παρέταξε την ΑΕΚ με 4-2-3-1, έχοντας, τελικά, στη διάθεσή του τον Μάκο που ταλαιπωρήθηκε από ίωση. Αντίθετα, εκτός ήταν ο τιμωρημένος Μανωλάς και οι Ντιόπ, Γκέντσογλου και Τζιμπούρ, μετά το επεισόδιο που έγινε. Μπροστά από τον Σάχα, η άμυνα αποτελούνταν από τους Γεωργέα, Καράμπελα, Νασούτι και Δέλλα. Καφές και Μάκος ήταν οι αμυντικοί μέσοι, με τους Εντερ (δεξιά), Σκόκο (αριστερά) και Λυμπερόπουλο (ελεύθερος) πίσω από τον Μπλάνκο.

Από την άλλη πλευρά, ίδιο σύστημα και για τον Μπόζινταρ Μπάντοβιτς, που δεν είχε στη διάθεσή του τον τιμωρημένο Επστάιν και τους ανέτοιμους Φλαβίνιο και Γκουστάβο. Τερματοφύλακας ήταν ο Κωνσταντόπουλος, με τους Μίχο, Κοντοδήμο, Βενέτη και Μαϊστόροβιτς στην άμυνα. Μακρής και Στολτίδης ήταν οι αμυντικοί μέσοι, με τον Παρασκευαϊδη να τους υποστηρίζει, τους Καλαντζή και Ηλία Ιωάννου στα άκρα και τον Τσίγκα στην κορυφή.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν ένας επιθετικός μονόλογος για την ΑΕΚ, η οποία δημιούργησε και έχασε 5 καλές ευκαιρίες, όλες με τον Μπλάνκο (4’, 19’, 27’, 34’, 36’), ωστόσο ο Αργεντινός δεν κατάφερε να αξιοποιήσει κάποια από αυτές, αν και σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις είχε κλασική ευκαιρία. Η Κέρκυρα αμύνονταν μαζικά, ο Σάχα ήταν θεατής και η «Ενωση» προσπαθούσε να βρει, μάταια όμως, διαδρόμους και κενούς χώρους.

Ο Χιμένεθ άλλαξε αμοιβαία θέσεις σε Εντερ και Σκόκο, ωστόσο παρά την κινητικότητα από δεξιά οι «κιτρινόμαυροι» δεν μπόρεσαν να φτάσουν στο γκολ και έτσι οι φιλοξενούμενοι κράτησαν το 0-0 ως τη λήξη το 45’.

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε. Η ΑΕΚ ήταν συνεχώς στην επίθεση, αλλά χωρίς να έχει γρήγορο ρυθμό και να μπορεί να δημιουργήσει τις πολλές ευκαιρίες του πρώτου μέρους. Ουσιαστικά ένα τρίλεπτο (64’-67’) ήταν το καλό της, με τους Μπλάνκο (2 φορές) και Λεονάρντο να φτάνουν κοντά στο γκολ, χωρίς να το πετυχαίνουν.

Η ώρα περνούσε χωρίς αποτέλεσμα και ο Χιμένεθ άρχισε τις διορθωτικές κινήσεις. Λεονάρντο αντί Εντερ στο 56’ και Γκερέιρο αντί Μάκος στο 76’ σε μια προσπάθεια τόνωσης της επιθετικότητας. Το τελευταίο του «χαρτί» το έπαιξε στο 81’ με τον νεαρό Αμπντουραχμάνι, το «κανόνι» της δεύτερης ομάδας, να παίρνει τη θέση του Μπλάνκο ωστόσο το 0-0 δεν άλλαξε ως το τέλος, παρά την πίεση της ΑΕΚ και τα διαδοχικά κόρνερ!

ΣΚΟΡΕΡΣ:
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ:
Βοσκάκης (Ρεθύμνου)
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΚΙΤΡΙΝΕΣ:
58' Μπλάνκο, 76' Καφές - 70' Μαϊστόροβιτς, 76' Παρασκευαϊδης, 86' Μακρής
ΑΕΚ: Σάχα, Γεωργέας, Καράμπελας, Νασούτι, Δέλλας, Καφές, Μάκος (76' Γκερέιρο), Εντερ (56' Λεονάρντο), Σκόκο, Λυμπερόπουλος, Μπλάνκο (81' Αμπντουραχμάνι).
ΚΕΡΚΥΡΑ: Κωνσταντόπουλος, Μίχος, Κοντοδήμος, Βενέτης, Μαϊστόροβιτς, Μακρής, Στολτίδης, Η. Ιωάννου (90'+4' Δ. Ιωάννου), Καλαντζής (62' Γιάντσης), Παρασκευαϊδης (85' Χάμπλε), Τσίγκας.

Πηγή
http://www.youtube.com/watch?v=VyM7O9Uxnk0
http://www.ethnos.gr/ethnosport/article.asp?catid=8186&subid=2&pubid=103052662