Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2010

Λάρισα-ΑΕΚ 0-4 (23-12-2010)



ΑΕΚάρα στα δύσκολα!

Στον τοίχο με Παναθηναϊκό κέρδισε. Στον τοίχο με Ολυμπιακό κέρδισε. Στον τοίχο με Λάρισα έριξε… τεσσάρα! Η ΑΕΚ κέρδισε 4-0 στο AEL FC ARENA και με περίπατο πέρασε στους «8».

Ο Μανόλο Χιμένεθ παρέταξε την ΑΕΚ με 4-2-3-1, έχοντας τον Γεωργέα βασικό στο δεξί άκρο της άμυνας. Το ματς άρχισε... συντηρητικά και από τις δύο ομάδες, που έδειχναν να έχουν ως πρώτο στόχο το να μην αιφνιδιαστούν. Έτσι, το ένα λάθος διαδεχόταν το άλλο και στο πρώτο ημίωρο ήθελε προσπάθεια για να μείνει κάποιος ξύπνιος... Μετά το 30', όμως, η Ένωση ανέβασε την απόδοση της κυρίως χάρη στις πρωτοβουλίες του Σκόκο από αριστερά και από συνδυασμό του Αργεντίνου με τον Μπλάνκο, ήρθε και το 0-1 με κοντινό πλασέ του Ζορό μετά το δοκάρι του Σκόκο.

Η αντικατάσταση του Πούρι από τον Σίμιτς στο ημίχρονο δεν άλλαξε και πολλά για τη Λάρισα, καθώς στο 53' ο Λυμπερόπουλος με εκπληκτική μπαλιά έβγαλε τετ α τετ τον Γεωργέα, που μετά από... δέκα χρόνια, πέτυχε το πρώτο του γκολ με την ΑΕΚ, κάνοντας το 0--2! Ο Μακίνουα μπήκε για να γυρίσει το σύστημα της Λάρισας σε 4-4-2, αλλά το ματς δεν είχε επιστροφή. Οι κιτρινόμαυροι ήταν τα αφεντικά της αναμέτρησης, ήλεγχαν πλήρως την κατάσταση, επιβεβαίωσαν ότι στα δύσκολα έχουν τον τρόπο για να αντιδρούν σωστά (όπως είχε φανεί και στα ντέρμπι) και τα γκολ των Τζιμπούρ, με κεφαλιά στο 76' ενώ είχε αντικαταστήσει τον Μπλάνκο, και Μανωλά (86' με κοντινό σουτ) απλά έδωσαν μεγάλες διαστάσεις στο τελικό αποτέλεσμα (0-4)!

Στο τέλος, πάντως, είχαμε και διακοπή στον αγώνα, στο 90', καθώς οργισμένοι οπαδοί της Λάρισας προσπάθησαν να μπουν στον αγωνιστικό χώρο...

Man of the match: Οι υποψήφιοι ήταν δύο. Λυμπερόπουλος και Γεωργέας. Ο... τίτλος, τελικά, πάει στον δεύτερο, γιατί έγραψε ιστορία! Ο Γεωργέας πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της ΑΕΚ μετά από... πολυετείς προσπάθειες ενώ γενικά -αν και έλειπε για μήνες- ήταν καλύτερος στη θέση του δεξιού μπακ από ό,τι όλοι οι υπόλοιποι που αγωνίστηκαν φέτος εκεί.

Αδύναμος κρίκος: Ολη η Λάρισα... Η εμφάνιση της ομάδας του Γιερν Άντερσεν ήταν τραγική και έδειξε για ακόμη μία φορά ότι θα πρέπει να γίνει πολύ μεγάλη προσπάθεια από όλους στις τάξεις της θεσσαλικής ομάδας για να αποφευχθεί ο υποβιβασμός στο πρωτάθλημα.

Στο ύψος του: Ο Λυμπερόπουλος έκανε μεγάλο παιχνίδι για την ΑΕΚ, βγάζοντας και την εκπληκτική ασίστ για το 0-2, ενώ και ο Σκόκο ήταν αυτός που έπαιρνε τις περισσότερες πρωτοβουλίες από το πρώτο ημίχρονο, προσπαθώντας να φτιάξει τις προϋποθέσεις για τους συμπαίκτες του. Από δικό του συνδυασμό και σουτ στο δοκάρι ήρθε και το γκολ του Μπλάνκο, για το 0-1.

Η γκάφα: Ως μια... τεράστια γκάφα μπορεί να θεωρηθεί το γεγονός ότι η Λάρισα γράφει αρνητική ιστορία καθώς έχει μόνο ήττες στο νέο της γήπεδο!

Το στραγάλι: Έλειψαν τα μεγάλα λάθη από τον διαιτητή Σταθόπουλο και τους βοηθούς του. Στο πρώτο γκολ της ΑΕΚ ο Μπλάνκο, όπως δείχνει το replay, καλύπτεται από τον αμυντικό της Λάρισας και γενικά διαιτητής και βοηθοί δεν προκάλεσαν έντονες διαμαρτυρίες στις δύο ομάδες.

Το ταμείο του Gazzetta: Ο στόχος της ΑΕΚ ήταν να πάρει την πρόκριση για να κάνει όσο το δυνατόν πιο ήρεμα Χριστούγεννα. Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ έδειξε ότι είχε καταλάβει την κρισιμότητα της κατάστασης, καθώς πήγε στην Λάρισα και πήρε αυτό που ήθελε, αποδεικνύοντας παράλληλα ότι όταν είναι με την πλάτη στον τοίχο, ξέρει πώς να πετυχαίνει αυτό που θέλει. Αυτό φάνηκε και στα ντέρμπι με Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό. Στα θετικά -ασφαλώς- και η εντυπωσιακή επιστροφή του Γεωργέα στη δράση μετά από απουσία μηνών.

Πηγή
http://www.youtube.com/watch?v=m_MTipOzd3w
http://www.gazzetta.gr/football/cup-news/item/124594-%CE%91%CE%95%CE%9A%CE%AC%CF%81%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CE%B4%CF%8D%CF%83%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%B1