Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

ΑΕΚ – Ζενίτ 0-3 (16-12-2010)


Η ΑΕΚ ήθελε μόλις έναν βαθμό κόντρα στην αδιάφορη Ζενίτ για να βρεθεί στην επόμενη φάση του Europa League. Τελικά, όχι μόνο δεν κατάφερε να τον πάρει, αλλά γνώρισε και βαριά ήττα με 3-0 στο ΟΑΚΑ, αποτέλεσμα που την αφήνει εκτός συνέχειας.


Το αντίο γίνεται ακόμα πιο πικρό, αν αναλογιστεί κανείς, πως η Ένωση ουσιαστικά κρατούσε την τύχη στα χέρια της και όλα συνηγορούσαν υπέρ της. Στην έδρα της έπαιζε, οι Ρώσοι είχαν έρθει μισοί στην Αθήνα και με ιδιαίτερα φιλική διάθεση. Το μόνο που έμενε στους παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ ήταν και εκείνοι από την πλευρά τους να κάνουν το καθήκον τους.

Ακόμα και όταν ξεκίνησε το παιχνίδι, η ΑΕΚ έδειχνε να είναι το καλό ποντάρισμα για τη νίκη. Αγχωμένη μεν, αλλά είχε μια κάποια πρωτοβουλία των κινήσεων. Και στο 39' κέρδισε και πέναλτι. Ο Καράμπελας σέντραρε, ο Σκόκο την τσίμπησε πρώτος και ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Λούκοβιτς, για να δείξει ο Γάλλος διαιτητής Σαΐντ Ενζιμί. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μπλάνκο, αλλά το σουτ του πέρασε απελπιστικά πάνω από τα δοκάρια του Μαλαφέεφ.

Ήταν επόμενο, λοιπόν, πως με τέτοια συμπεριφορά οι κιτρινόμαυροι θα το πλήρωναν ακριβά και όντως έτσι έγινε...

Δυο λεπτά πριν τη συμπλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρώτου μέρους το θωρηκτό, που ακούει στο όνομα Μπουχάροφ, πήρε τη μπάλα, κινήθηκε προς την περιοχής της ΑΕΚ και με σουτ νίκησε Μανωλά και Σάχα για το 0-1. Η απόλυτη ψυχρολουσία.

Η ΑΕΚ βγήκε στον αγωνιστικό χώρο στην επανάληψη απελπισμένη για να βρει την ισοφάριση. Όσο, όμως, αυτή προσπαθούσε να πιέσει, τόσο πιο πολλούς χώρους έβρισκαν οι Ρώσοι, οι οποίοι ξεδίπλωναν με άνεση τη μια αντεπίθεση μετά την άλλη.

Και αφού προειδοποίησαν σε μια δυο περιπτώσεις, στην τρίτη σκότωσαν τους γηπεδούχους. Ο Ιταλός Ροζίνα στο 67' με πολύ όμορφη κίνηση και φοβερό ψιλοκρεμαστό σουτ άφησε άγαλμα το Σάχα και είδε τη μπάλα να αναπαύεται στα δίχτυα για δεύτερη φορά.

Το μόνο που έμενε ήταν να γραφτεί και ο επίλογος. Και αυτό το έκανε ο Ντενίσοφ, που στο 88' με άνεση έφτασε μέχρι το ύψος της περιοχής για να γράψει με αργό, συρτό και βασανιστικό σουτ το 3-0.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Χιμένεθ): Σάχα, Γιάχιτς, Μανωλάς, Δέλλας (74' Ντιόπ), Καράμπελας, Γκέντζογλου (54' Μπερνς), Καφές, Μάκος (80' Λεονάρντο), Μπλάνκο, Λυμπερόπουλος, Σκόκο

Ζενίτ (Σπαλέτι): Μαλαφέεβ, Λούκοβιτς, ’λβες, Λόμπερτς, Χουμπότσαν, Σιροκόβ, Ντενισόβ, Ζιριανόβ (78' Ιονόβ), Ροζίνα, Μπουχαρόβ (83' Κανουνικόβ), Λάζοβιτς (74' Χούστι)

Πηγή
http://www.youtube.com/watch?v=ZoVwGdnGnks
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1911183