Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

ΥΓΕΙΑ: Δείτε πώς λειτουργεί η καρδιά μας!

Αναμφισβήτητα η ιατρική τα τελευταία χρόνια έχει σημειώσει τεράστια πρόοδο, γεγονός που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στην πρόοδο της τεχνολογίας. Ποιος θα μπορούσε να διανοηθεί όμως πριν από για παράδειγμα 15 χρόνια ότι θα ήταν εφικτό να πραγματοποιηθεί ανοιχτή επέμβαση καρδιάς χωρίς τη χρήση αναισθησίας;




Δείτε την αναπαράσταση της λειτουργίας της καρδιάς μας!

Στο βίντεο από το New Scientist που ακολουθεί, μπορείτε να δείτε πως ακριβώς λειτουργεί η ανθρώπινη καρδιά:


Τι νιώθει ο ασθενής κατά την επέμβαση χωρίς αναισθησία!

Μια εύλογη απορία είναι η συναισθηματική επίδραση που έχει στους ασθενείς το βίωμα μίας τόσο διαφορετικής εμπειρίας, ο φόβος που ενδεχομένως τους προκαλείται, αλλά και πώς θα μπορέσουν να ξεπεράσουν τις δυσάρεστες αναμνήσεις. Μάλιστα, ο Δρ. Vivek Jawali δίνει τις ακόλουθες διευκρινήσεις:

«Ο ασθενής βρίσκεται σε μία κατάσταση νωθρότητας ώστε να μπορεί ανά πάσα στιγμή να ξυπνήσει, αλλά και να έχει τη δυνατότητα να βυθιστεί σε ύπνο σε περίπτωση που δεν χρειαζόμαστε την συνδρομή του. Οι συμμετέχοντες δεν μου έχουν αναφέρει καθόλου για αίσθημα φόβου.», και προσθέτει: «Έχουμε διαπιστώσει ότι μετά τις επεμβάσεις έχουν επιλεκτική αμνησία.».

Τι σημαίνει αυτό; Ότι μπορούν να θυμούνται ορισμένα τμήματα της επέμβασης με πολλές λεπτομέρειες, σε κάποια άλλα να έχουν γενικές αναμνήσεις, ενώ κάποια άλλα τμήματα να έχουν διαγραφεί εντελώς από την μνήμη τους.

O ασθενής παρακολουθούσε σε μόνιτορ την επέμβαση ανοιχτής καρδιάς!

Η τελευταία επέμβαση που πραγματοποίησε ο Δρ. Vivek Jawali έγινε πριν από τρεις μέρες σε έναν 23χρονο Ινδό και στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο ασθενής δεν κοιμήθηκε καθόλου κατά τη διάρκεια της επέμβασης ανοιχτής καρδιάς, και παρακολουθούσε από το μόνιτορ που βρισκόταν δίπλα του, όλες τις κινήσεις των γιατρών και τι ακριβώς συνέβαινε στο σώμα τους, χωρίς να αισθανθεί φόβο.

Ο Δρ. Vivek Jawali θεωρεί ότι η μέθοδος πρέπει να διαδοθεί ακόμη πιο πολύ, και πρόσφατα κυκλοφόρησε σε Dvd έναν οδηγό που δείχνει βήμα προς βήμα όλη τη διαδικασία, ώστε να την ακολουθήσουν και άλλοι καρδιοχειρουργοί.

Πηγή
http://www.pyles.tv/News/Health/heart_reality.aspx
.