Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

ΑΕΚ - ΞΑΝΘΗ 1-0



Η ΑΕΚ μπορεί να πήρε τη νίκη με 1-0 κόντρα στην Ξάνθη, ωστόσο η εικόνα της Ένωσης έφερε μουρμούρες και αποδοκιμασίες στο Ολυμπιακό Στάδιο. Ο Λεονάρντο με «κεραυνό» στο 4΄ ήταν ο «χρυσός σκόρερ» για τους «κιτρινόμαυρους» που για ένα ακόμα ματς δεν έπεισαν.

Η ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε η αναμέτρηση για την ΑΕΚ, καθώς στην πρώτη καλή στιγμή, η Ένωση άνοιξε το σκορ με τον εξαιρετικό σουτ του Λεονάρντο από τα αριστερά.

Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, το γκολ έδωσε... αέρα στους ποδοσφαιριστές του «Δικέφαλου» που με κύριο εκφραστή τον Σκόκο «έψαξε» ένα ακόμα τέρμα, αλλά ο Γκσπούρνιγκ όποτε χρειάστηκε είχε σωστές επεμβάσεις.

Στον... αντίποδα, η Ξάνθη... μπήκε στον αγώνα μετά την συμπλήρωση του 20λεπτου, όπου προσπάθησε να ισορροπήσει την αναμέτρηση και πίεσε για ένα τέρμα, αλλά σε δύο περιπτώσεις, ο Σάχα «απάντησε» σωστά σε σουτ του Πόι.

Ωστόσο, η Ξάνθη δεν είχε σωστή ανάπτυξη με πολλά λάθη στον χώρο του κέντρου, που έδιναν την ευκαιρία στους παίκτες της ΑΕΚ να βγουν στην επίθεση, χωρίς να καταφέρουν να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα, καθώς «κάτι» έλειπε στην τελική προσπάθεια για τους «κιτρινόμαυρους».

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι δύο ομάδες παρουσιάστηκαν πιο... υποτονικές, με την Ένωση να παραχωρεί μέτρα στην Ξάνθη, που προσπάθησε να βρει διαδρόμους για την εστία του Σάχα, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει.

Στο 75΄ ο Σουάνης έφτασε στο γκολ, αλλά ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ, καθώς την στιγμή που έκανε την μπαλιά ο Κατόνγκο, ο άσος των «Ακριτών» ήταν πιο μπροστά από την άμυνα της Ένωσης.

Η συνέχεια ήταν... ανάλογη, με τους «Ακρίτες» να πιέζουν και την ΑΕΚ να προσπαθεί να «κρατήσει» το εύθραυστο 1-0 με αποτέλεσμα το ενδιαφέρον να μένει αμείωτο μέχρι το τέλος του αγώνα.

Η ΦΑΣΗ

Στο δεύτερο μέρος, η Ξάνθη είχε... ανεβάσει στροφές για να μπορέσει να φέρει το ματς στα ίσια, αλλά οι... δρόμοι προς την εστία του Σάχα ήταν «κλειστοί». Ωστόσο, στο 75΄ ο Σουάνης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, όμως ακυρώθηκε σωστά το γκολ, καθώς ο Έλληνας άσος ήταν εκτεθειμένος.

Ο ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ

Ο Λεονάρντο επέστρεψε στην αρχική ενδεκάδα της ΑΕΚ με «δικαίωσε» τον Μπλένταρ Κόλα στην επιλογή του, καθώς στο πρώτο σουτ που επιχείρησε, η Ένωση άνοιξε το σκορ και πήρε μία σημαντική βαθμολογική «ανάσα».

ΤΟ ΦΙΛΜ

4΄ ΓΚΟΛ! (1-0): Εξαιρετικό σουτ του Λεονάρντο από τα αριστερά, δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Γκσπούρνινγκ.

10΄ Ο Σκόκο μπήκε στην περιοχή, αλλά ο Κομεσίδης με τάκλιν έδιωξε σε κόρνερ.

17΄ Ο Σκόκο εκτέλεσε το φάουλ από τα αριστερά, αλλά ο Γκσπούρνινγκ ήταν στην σωστή θέση και μπλόκαρε.

23΄ Ο Πόι πήρε την μπάλα λίγο κάτω από την σέντρα, έκανε και το σουτ, έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

29΄ Νέο σουτ του Πόι μέσα από την περιοχή αλλά ο Σάχα μπλόκαρε.

30΄ Ο Σκόκο μπήκε στην περιοχή, αλλά το σουτ που έκανε, έφυγε άουτ.

32΄ Ωραίος συνδυασμός των παικτών της ΑΕΚ, αλλά στο σουτ του Λεονάρντο, ο Γκσπούρνινγκ μπλόκαρε.

82΄ Ο Δέλλας έκανε το σουτ, έξω από την περιοχή, η μπάλα πέρασε άουτ.

87΄ Σουτ του Γιάχιτς στην κίνηση, όμως και πάλι η μπάλα πέρασε άουτ.

Η ταυτότητα του αγώνα
ΑΕΚ - ΞΑΝΘΗ 1-0
4΄ Λεονάρντο

ΑΕΚ: Σάχα, Πατσατζόγλου, Μανωλάς, Δέλλας, Λαγός, Λεονάρντο (74΄ Γιάχιτς), Ντιόπ, Καφές, Μπερνς (46΄ Τζιμπούρ), Σκόκο, Λυμπερόπουλος (61΄ Γκέντζογλου).

ΞΑΝΘΗ: Γκσπούρνινγκ, Κομεσίδης, Βάλλας, Γκλέισον (74΄ λ.τρ. Μαρσελίνιο), Τζάγκι (58΄ Σουάνης), Στρμπα, Μπόατενγκ, Βασιλακάκης (70΄ Μπούγκα), Κατόνγκο, Στιούαρτ, Πόι.

Διαιτητής: Παππάς (Αθηνών)
Κίτρινες κάρτες: Σκόκο, Ντιόπ, Καφές - Βάλλας, Στρμπα, Βασιλακάκης, Κομεσίδης

Πηγή
http://www.dailymotion.com/video/xf1ybj_aek-ksanthi-1-0_sport?start=10#from=embed
http://www.sportnet.gr/report.php?id=239024