Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010

Ταξίδι 300 χιλιομέτρων κάνει... το ψωμί Γερμανού προέδρου


Τα έξοδα τα πληρώνει ο Γερμανός φορολογούμενος πολίτης
Κανείς δεν μπορεί να σου υποδείξει από πού θα προμηθευτείς το ψωμί σου. Αναζητάς πάντα την καλύτερη ποιότητα και την καλύτερη γεύση.

Μέχρι εδώ καλά. ΤΙ γίνετε όμως όταν πρόκειται για τον συντηρητικό Γερμανό πρόεδρο Κρίστιαν Γουλφ; Πάλι τίποτα.

Τι γίνετε όμως όταν ο Γερμανός πρόεδρος προμηθεύεται το ψωμί του καθημερινά από ένα φούρνο 300 χιλιόμετρα μακριά από το προεδρικό μέγαρο και τα έξοδα καλύπτονται από τα χρήματα των φορολογουμένων; Σάλος!

Η εμμονή αυτή του συντηρητικού Γερμανού προέδρου έχει προκαλέσει πολλά σχόλια στην πολιτική την κοινωνία και τον Τύπο της Γερμανίας.

Συγκεκριμένα ο Κρίστιαν Γουλφ πληρώνει καθημερινά τη μεταφορά ψωμιού από το Ανόβερο στο Βερολίνο, τη στιγμή που στην πόλη υπάρχουν πολλοί και ποιοτικά καλοί φούρνοι.
Μάλιστα η πρόεδρος των Πράσινων Κλόντια Χέμερλινγκ χαρακτήρισε την πράξη αυτή γελοία.

Μόνο ο ιδιοκτήτης του φούρνου υπερασπίστηκε τον Γερμανό πρόεδρο λέγοντας: «Το ψωμί μου είναι χειροποίητο και είναι υψίστης ποιότητος. Εάν οι φούρνοι του Βερολίνου δε μπορούν να κάνουν τη δουλειά, καλό θα ήταν οι ιδιοκτήτες τους να αντικαταστήσουν τα παλιομηχανήματά τους».

Και όλο αυτό τη στιγμή που το ΔΝΤ και η κυρίως η Γερμανία, κατηγορούν την ελληνική κυβέρνηση για κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος.
Πηγή
http://www.newsbeast.gr/world/arthro/29372/taxidi-300-hiliometron-kanei-to-psomi-germanou-proedrou-/